Arkiv

Hoppa till år:

2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1994 | 1993 | 1992 | 1991

2013

 

Intopiukeet ihmettelee. Kuva: Hanna Mellberg

Intopiukeet ihmettelee. Kuva: Hanna Mellberg

Intopiukeiden Ensi-illat ovat täällä taas!

Jokainen esitys on erilainen.
Jokainen esitys syntyy tässä ja nyt.
Jokainen esitys on uusi ensi-ilta.

Improvisaatioryhmä Intopiukeiden improvisoidut ensi-illat ovat taas täällä! Valmista käsikirjoitusta ei ole. Lopputulos saattaa olla mitä vain: draamaa, komediaa, saippuaoopperaa tai vaikka kaurismäkeä. Myös yleisö saa olla vaikuttamassa näytelmän etenemiseen.

Ensi-ilta: la 19.10.2013

LAVALLA:
Jan-Henrik Holmlund
Anne-Mari Ikola
Sanna Perälä
Elise Raittila
Petteri Siponen
Jussi Sormunen
Anne Tastula

LIVEMUSIIKKI:
Joona Hokkanen
Marko Perälä

VALO- JA ÄÄNITEKNIIKKA:
Kaj Johansson
Jussi Pöntinen

VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU:
Hanna Mellberg

peili

Pauliina ja Liina. Kuva: Aino Hyyryläinen

Halloween-special:
AINA JOKU KATSOO

Böö!

Rampin historian ensimmäinen halloween-special Aina joku katsoo esitetään torstaina 31.10.2013. Luvassa on kolme hyytävää pienoisnäytelmää yhteistyöstä, yksinäisyydestä ja rakkaudesta. Näytelmien yhteiskesto on noin 40 minuuttia, ja niiden välissä ei ole väliaikaa. Esityskertoja on vain kaksi: klo 18:00 ja 19:15!

Varaa ilta vapaaksi kalenterissasi ja saavu viettämään halloweeniä teatteriin!

Esitykset: 31.10.2013 klo 18:00 ja 19:15

Kesto: n. 40 min

Ohjaus: Aino Hyyryläinen, Krista Kalamo
Käsikirjoitus: Aino Hyyryläinen, Krista Kalamo, Mika Ranta
Rooleissa: Iida Hyyryläinen, Arttu Jaulimo, Tommi Kippola, Jussi Muilu, Martta Mäki-Petäjä, Tuula Närvä
Valo- ja äänisuunnittelu: Aarne Wallius
Valo- ja ääniajo: Juha Halonen, Mika Ranta

 

Elmon joukkue. Kuva: Janne Mäkelä

Elmon joukkue. Kuva: Janne Mäkelä

Kesäteatteri:
ELMO
Elmo tulee, Elmo voittaa!

Juhani Peltosen romaaniin pohjautuvassa näytelmässä kaikkien aikojen ylivertaisin urheilusankari, Suomea ja Kainalniemen Hikeä edustava Elmo voittaa vastuksensa. Elmon tarina alkaa kastajaisista ja päättyy tykinsuulle.

Luvassa on suomalainen urheilujuhla mausteenaan vauhtia, hikeä ja huumoria! Elmoa esitetään Rantasipi Tropiclandian rannassa 12. heinäkuuta – 10. elokuuta.

Nytkähtäköön jokaisen suomalaisen rinnassa oudosti jo pelkkä hänen nimensä kuuleminen: ELMO, ELMO, ELMO!

Elmon ohjaaja Carita Liljendal tulee Vaasaan Englannista. Hän muutti toukokuussa Vaasaan ohjatakseen Elmon. Liljendal on tehnyt elokuva- ja teatteriopinnot ulkomailla ja ohjannut surrealistista elokuvaa, tanssiteatteria, kokeellista teatteria sekä perinteistä tekstilähtöistä näytelmää. Enimmäkseen hän on ohjannut harrastajateattereille niin Suomessa kuin Englannissakin.

Elmon roolin tekee Aarne Wallius. Hän tekee paluun Rampin näyttämölle, kesäteatterissa hän on näytellyt Hotelli Huminassa. Wallius avusti jo lapsena Wasa Teaterissa ja hän on esiintynyt myös Vaasan kaupunginteatterin lavalla.

Kolmetoistahenkiseen näyttelijäporukkaan kuuluvat esimerkiksi selostajat Jussi Muilu (16 vuotta harrastajateatteria, ei ennen Rampissa) ja Matti Koivisto (kesäteatteridebyytti Peppi Pitkätossun Tommina) sekä Ramppi-konkarit Anne Tastula ja Tarja Autio. Uutta Ramppi-polvea edustavat Krista Kalamo sekä 16-vuotias Tuomas Suokko.

Ensi-ilta: 12.7.2013

Käsikirjoitus: Juhani Peltonen
Ohjaus: Carita Liljendal
Rooleissa: Aarne Wallius, Aino Hyyryläinen, Mika Ranta, Laura-Maria Markus, Jussi Muilu, Anne Tastula, Tuula Närvä, Tarja Autio, Hannele Ilona Hautamäki, Matti Koivunen, Matti Koivisto, Krista Kalamo, Tuomas Suokko

 

salome

Lauri ja Salome. Kuva: Aino Hyyryläinen

SALOME

Rampin kevään 2013 viimeisenä esityksenä nähdään intensiivinen puhenäytelmä Salome. Kantaesityksensä Rampilla saava teos kertoo heikkoudesta, pyytämisestä ja narsismista parisuhteessa.

Näytelmä on käsikirjoittajakaksikko Iida Hyyryläisen ja Ninni Ahosen esikoisohjaus.

Ensi-ilta 4.4.2013

Ohjaus ja käsikirjoitus: Iida Hyyryläinen ja Ninni Ahonen
Lavalla: Eveliina Haimakainen ja Arttu Jaulimo
Tekniikka: Mika Ranta
Puvustus: Paula Oravainen
Tarpeisto: Aino Hyyryläinen
Tuottaja: Henna Kauppinen

 

 

 

luokka

Luokka kapinoi. Kuva: Aino Hyyryläinen

Fyysinen teatteri:
LUOKKA.

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin fyysinen teatteriteos Luokka. sai kantaesityksensä 9.3.2013. Näytelmä on täysin sanaton ja repliikitön ja se hyödyntää erilaisia teatterin keinoja, kuten tanssia, liikettä, ääntä ja videota.  

Luokka. on synkkä kertomus viidestä lapsesta, jotka syrjäyttävät pelkoa luokassa viljelevän opettajansa. Aluksi vapaus tuntuu hienolta, mutta pian valta ja pahuus alkavat nostaa päätään lapsissa. Saako kokemansa vääryyden kostaa? Mitä seuraa siitä, että noudattaa vain omia sääntöjään? Onko kukaan meistä täysin viaton?

Ensi-ilta: 9.3.2013

Ohjaus ja käsikirjoitus: Aino Hyyryläinen ja Henna Kauppinen
Lavalla: Krista Kalamo, Hanna Mellberg, Tuuli Nurminen, Mika Ranta, Linda Szõke, Julia Wihuri

 

Vuoriston kaunotar 2013

Mag ja Maureen.

VUORISTON KAUNOTAR

Lämmöllä kirjoitettu näytelmä on mustalla huumorilla höystetty kuvaus ahdingosta, läheisriippuvuudesta ja toivosta.

Irlannin syrjäisen kylän maalaismökissä elävät Mag ja hänestä huolehtimaan ajautunut Maureen. Synkän arjen rikkoo kyläjuhlat, joissa Magiin kyllästynyt Maureen kohtaa rakkauden. Itsekkään Magin jätetyksi tulemisen pelko aiheuttaa odottamattomia ongelmia Maureenin onnen tiellä, ajaen hänet epätoivon partaalle kiristäen sairaalloiset välit äärimmilleen.

Vuoriston kaunotar oli Ilkka Aron jäähyväisohjaus Rampilla. Näytelmä oli mukana myös Seinäjoen Harrastajateatterikesässä 23.-25.8.2013.

Ensi-ilta: 1.2.2013

Käsikirjoitus: Margin McDonagh
Ohjaus: Ilkka Aro
Lavalla: Ami Kuula, Christina Riihiaho, Juha Halonen, Arttu Jaulimo

 

 

2012

laakari

Valelääkäri ja hoitsut.

Kabaree:
ILOA, KOMISARIO PONTUS!
Joulun tvåspråkigaste kabareeiloittelu!

Iloa, komisario Pontus! on musiikkia, tanssia, romantiikkaa ja hupaisia tilaneita sisältävä kaksikielinen näytelmä. Sen päähenkilö on komisario Pontus, joka saa epäpätevyydestään huolimatta työpaikan poliisina. Samaa työpaikkaa hakenut suomenruotsalainen Balthazar von Wallin kiroaa suutuksissaan Pontuksen puhumaan ainoastaan ruotsia. Komisario haluaa saada oman äidinkielensä takaisin, mutta se ei olekaan niin yksinkertaista.

Ensi-ilta: 23.11.2012

Ohjaus: Aino Hyyryläinen
Rooleissa: Arttu Jaulimo, Henna Kauppinen, Tommi Kippola, Annaleena Puska, Iida Hyyryläinen, Jenna Veera Asikainen, Julia Wihuri, Juuso Rauma, Krista Kalamo, Laura-Maria Markus, Kalle Lepola, Linda Szőke, Marjukka Mäkinen, Mika Ranta, Nina Suokas, Sami Paldanius, Tuuli Nurminen
Koreografia: Hanna Mellberg, Linda Szöke ja Annaleena Puska

 

merirosvot

Kapteeni Koukku ja merirosvot. Kuva: Jani Lehtisalo

Kesäteatteri:
PETER PAN

Peter Pan on ihastuttava ja koskettava tarina pojasta, joka ei koskaan halua kasvaa aikuiseksi. Jäädäkö seikkailemaan turvalliseen satumaailmaan vai sukeltaako todellisuuteen, jossa saattaa joutua kokemaan pettymyksiä, mutta joka voi olla kaikkia satujakin ihmeellisempi? Näytelmässä seikkaillaan merirosvojen, kadonneiden poikien ja intiaanien kanssa, pidetään hauskaa; nauretaan ja lauletaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyy kun Koukku kumppaneineen suunnittelee metkuja Peterin pään menoksi ja Leena yrittää tehdä parhaansa yhdeksän pojan äitinä. Pippurinen ja tulisieluinen Helinä-keiju ei ole lainkaan innoissaan Leenan saapumisesta Mikä-mikä-maahan, vaan tahtoo pitää Peterin itsellään. Näytelmä sopii kaikenikäisille ja on kestoltaan n. 2h sisältäen väliajan. Ota mukaan aurinkolasit, avoin mieli sekä koko perhe ja lähde kanssamme liitelemään kesäiltaan.

Ensi-ilta: 11.7.2012

Ohjaus: Kaisa Ritola
Käsikirjoitus: Holmberg – Linkola – Virtanen
Päärooleissa: Arttu Jaulimo, Mikko S. Kamila, Henna Kauppinen

 

VIIVI & WAGNER

Viivi ja Wagner.

Viivi ja Wagner.

Viivi ja Wagner -kamarinäytelmässä pääsemme kurkistamaan nuoren parin sunnuntaipäivän tapahtumiin. Wagnerin odotukset loikoilusta eivät ihan toteudu, koska ovella ramppaa monenlaista häirikköä satunnaisemmista ohikulkijoista aina Viivin lähisukulaisiin saakka. Silti koti on paras paikka, ainakin niin kauan kuin Viivi on myös kotona. Ja tv toimii. Ja jääkaapissa on olutta.

Kun Juba Tuomolalta pyydettiin hänen piirtämistään sarjakuvahahmoista kokoillan näytelmää, hän päätti tuoda kertomukseen estradille sellaisia hahmoja, joita on sarjakuvassa käsitelty vain ohimennen. Tutustumme siis tarkemmin Viivin ristiriitaisiin ja räiskähteleviin perheenjäseniin. Luvassa on kuvaus naisen ja sian suhteesta, joka merkillisellä tavalla muistuttaa ihan tavallista naisen ja miehen suhdetta. Siis käytännössä draamaa ja tragediaa ja koomisia tilanteita.

Ensi-ilta: 30.3.2012

Käsikirjoitus: Juba Tuomola
Ohjaus: Ami Kuula
Tuottaja: Aino Hyyryläinen
Rooleissa: Tiina Perälä (Viivi), Jussi Sormunen (Wagner), Tarja Autio, Juha Halonen, Jukka Jaatinen, Monica Metsäranta, Venla Mäntysalo, Milla Rajakallio, Hannele Sui-Tuomaala, Jarkko Tuunainen
Valo- ja äänisuunnittelu: Tommi Kippola
Valo- ja ääniajo: Krista Kierikka
Koreografia: Susanna Koski
Puvustus: Minna Tofferi

 

Possu ja Kisu.

Possu ja Kisu.

DISCO PIGS

Possu ja Kisu ovat seittemäntoista – siis oikeesti aikuisia. Ne tietää miten eletään kunnolla! Paha vaan, ettei tää pellekaupunki tajuu sitä. Mut onneks niillä on Vaikku City, joka on vähän niinku Vaasa, mut paljon parempi. Ja Possu ja Kisu saa päättää miten se kaupunki pyörii, koska ne on kuningas ja kuningatar. Possu ja Kisu on kauniita ja rumii, ne on raakoja ja hellii. Ne on koko elämä!

Disco Pigs (1996) on irlantilaisen näytelmäkirjailija Enda Walshin läpimurtoteos kahdesta nuoresta, Possusta ja Kisusta, joiden intensiivinen ystävyyssuhde alkaa muuttua aikuisuuden kynnyksellä. Näytelmän on suomentanut Aleksi Milonoff. Akseli Ensemble esitti näytelmän vuonna 2007.

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin tulkinnassa tapahtumat on siirretty Milonoffin suomennoksen Helsingistä Vaasaan.

Vaasa, tai pikemminkin Vaikku City, on näytelmän henkilöiden Possun ja Kisun mielikuvituksessaan luoma kotipaikka. Ennen siellä oli mukavaa, mutta nyt aikuisuuden kynnyksellä Vaikku City alkaa käydä tylsäksi, välillä jopa uhkaavaksi. Unelmissaan Possu ja Kisu ovat kuningas ja kuningatar, jotka saavat määrätä miten maailma pyörii muista välittämättä. He puhuvat toisilleen kieltä, jota muiden ei ole tarkoituskaan ymmärtää. Disco Pigsissä kauneus ja rumuus, raakuus ja hellyys, aikuisuus ja lapsuus kohtaavat Vaikku Cityn alkaessa käydä pieneksi kahdelle sialle.

Ensi-ilta: 2.3.2012

Lavalla: Arttu Jaulimo ja Martta Mäki-Petäjä
Ohjaus: Aino Hyyryläinen
Tuottaminen: Aleksi Kumpula
Mimiikka: Petteri Siponen
Valo- ja äänisuunnittelu: Tommi Kippola
Kuiskaus: Noora Seppälä

 

2011

HI!&GOODBYE

Hi!&Goodbye. Kuva: Janne Mällinen

Hi!&Goodbye. Kuva: Janne Mällinen

Rampin historian ensimmäinen tanssiteatteriteos liukuu ensi-iltaan. Hi!&Goodbye on joukko juonellisesti eteneviä tarinoita bussipysäkillä ja pysäkiltä pois päin, yhdessä tekemisen monimutkaisuudesta ja sen palkitsevasta riemusta. Käsi heilahtaa tervehdykseen tai vilkuttaa näkemiin!

Ensi-ilta: 19.11.2011

Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma-Leena Heikkinen ja Kaisa Paatero
Näyttelijät: Emma-Leena Heikkinen, Aino Hyyryläinen, Juho Kosola, Marjo Ollikainen, Kaisa Paatero, Jussi
Sormunen, Jenni Tuiliniemi
Koreografia: Emma-Leena Heikkinen, Kaisa Paatero, Jussi Sormunen, Leena Heinonen
Lavastus ja puvustus: Eveliina Haimakainen, Anna Husa
Tekniikka: Tommi Kippola
Musiikin mixaus ja sävellys: Mikko Vainionpää
Tuottaja: Tarja Autio

 

Nayttokuva_2011-10-06_kohteessa_9.08.14

matilda ja miro.

HORROR VACUI.

horror vacui on psykologinen draama nuoresta naisesta, joka ei pelkää mitään niin paljon, kuin heikkoutensa myöntämistä. joskus on kuitenkin pakko uskaltaa kaatua, jotta voisi taas nousta – vaikka joutuisikin samalla myöntämään itselleen ja koko maailmalle, että on heikko.

“that which is to give light must endure burning.” – Viktor E. Frankl

ensi-ilta: pe 14.10.2011

ohjaaja: petteri siponen
käsikirjoitus: hanna sjöberg

lavalla: mia sui, mikko manninen, karoliina huhtaniemi

video- / ääni (in order of appearance):
jukka jaatinen, reijo, marjo ollikainen, roope siponen, tiina perälä, aino hyyryläinen, marleena rinne.

 

kpnm

Vallu (takana), Toukka ja Saana.

KUKA PELKÄÄ NUORTA MIESTÄ?

Näytelmän kantava voima on ajatus siitä, että elämän jokainen hetki on tärkeä. Niinkutsutut tärkeät käännekohdat eivät ole ainoita, jotka määrittävät persoonaamme ja käyttäytymistämme, vaan jokainen sekunti on osa jatkumoa, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Näytelmässä käsitellään myös perheen ja ystävyyden merkitystä muutoksessa: Täytyykö perhettä pitää velvollisuutena, vai voiko siitä halutessaan irtautua? Mitkä tapahtumat voivat saada ystävyyden hajoamaan? Onko elämä parempaa sellaisena, kuin se on aiemminkin ollut, vai voiko muutoksen ottaa vastaan uhraamatta ennestään hyviä asioita? Täytyykö yhden muutoksen tarkoittaa, että kaikki muuttuu kerralla?

Kuka pelkää nuorta miestä? on Aino Hyyryläisen ensimmäinen ohjaus Rampilla. Päähenkilöiden, Toukan ja Vallun elämässä kuohuu, mutta mistä kaikki sai alkunsa? Kenties syy on ekaluokalla kerrotussa vitsissä; yökylävierailussa; isosiskon laittamassa välipalassa. Näytelmä kertoo nuorten miesten yrityksestä räpiköidä elämän myllerryksessä ja järjestää tärkeät hetket siistiksi syy-seurausketjuksi. Mikä saa ystävän vihaiseksi ja kestääkö ystävyys kaikesta huolimatta mitä vain?

Ensi-ilta: 16.9.2011

Ohjaus ja käsikirjoitus: Aino Hyyryläinen
Tuottaja: Noora Seppälä
Rooleissa: Aleksi Kumpula, Anne-Mari Pipatti, Marleena Rinne, Riku Räihä ja Teemu Tapio
Valot ja äänet: Tommi Kippola ja Hanna Laukkanen

 

Kesäteatteri:
PEPPI PITKÄTOSSU

– maailman vahvin tyttö!

Voiko tyttö olla voimamiestä vahvempi? Voiko jalat tyynyllä nukkua? Miksi pitäisi olla niin kuin kaikki muut?

Peppi Pitkätossu on seilannut seitsemää merta, syö kokonaisen kermakakun jos niikseen tulee ja päihittää poliisin painissa koska vaan. Peppi asuu Huvikummussa apinansa Herra Tossavaisen ja hevosensa Pikku-Ukon kanssa. Joskus iltaisin on yksinäistä, kun isä on merillä ja äiti taivaassa, mutta onneksi on naapurin Tommi ja Annika, jotka ovat aina valmiina seikkailuihin. Huvikumpuun pyrkii myös monenmoista aikuista, jotka ovat turhan kiintyneitä kultarahoihin ja kiertotauluun, mutta moiset voi heittää vaikka katolle pohtimaan tekosiaan.

Peppi Pitkätossu on kuriton näytelmä, joka kyseenalaistaa aikuisten maailman säännöt. Tule katsomaan, mutta varo – esitys saattaa aiheuttaa vallattomuutta!

“Lapsen tahto on viranomaisen taskussa.”peppi
-Juppe Kyttälä, poliisi

“Pentuihin ei saa nykyään mitään kuria!”
-Jymy-Juntunen, rosvo

Ensi-ilta: 14.7.2011

Ohjaus: Anni Mikkelsson
Dramatisointi: Staffan Götestam (suom. Liisa Ryömä)
Musiikki: Georg Riedel
Sovitus: Panu Sivonen
Koreografit: Susanna Koski ja Hanna Laurila
Rooleissa: Monica Metsäranta (Peppi Pitkätossu), Vilhelmina Storm (Annika), Matti Koivisto (Tommi), Aada Näsman (Herra Tossavainen), Tarja Autio, Aleksi Kumpula, Wilma Leppänen, Johanna Makkonen, Hanna Mellberg/Susanna Koski, Anna-Kaisa Niemi, Kirsi-Maria Pietilä, Jussi Sormunen/Jukka Jaatinen
Bändi: Balaji Gopalan (kitara), Ivan Golovko (basso)
Puvustus: Tiina Perälä / Tuunastiina
Lavastussuunnittelu: Ami Kuula

Tarpeisto: Noora Seppälä ja Aino Hyyryläinen

Maskeeraus ja kampaukset: Sanna Perälä
Äänitekniikka: Kaj Johansson ja Tommi Kippola
Kuvitus: Eero Lampinen
Valokuvat: Valonkaappaajat
Painotuotteet: Matti Koivisto

 

VEM BRYR SIG

“Varför måst jag vara kär i dig? Du vet ju int ens vad jag heter. Du vet ju int ens att jag finns!”

“Nu är jag också en kvinna. Nu är jag också en kvinna. Det var de sista ord han väste i mitt öra innan han stack ut genom dörren.”

“Härregudhärregudhärregud hon talar faktiskt med mig. Skolans mest populära tjej chattar med MIG! Jag dör. Typ.”

Vem bryr sig handlar om Amanda, Ellen och Ika, tre tjejer som går i nionde klass på högstadiet. Deras liv kretsar kring livets små och stora frågor och de försöker alla hitta sin plats i livet.
Amanda är populär, söt och omtänksam. Ellen är blyg, eftertänksam och sårad. Ika är osäker, impulsiv och rädd. Tillsammans försöker tjejerna ta sig igenom en dag i taget, även om det är så knepigt för tre flickor att alltid hålla sams.

Och så finns ju Anton. Anton som är aderton och har körkort.

Dessutom dyker Kriso upp. Och gör en av tjejernas liv till ett helvete.

Vem bryr sig är ett ungdomsdrama som försöker ta fasta på en del av de saker som dagligen snurrar i en tonårstjejs huvud. Förhoppningsvis väcker pjäsen tankar och känslor, kanske även minnen. För trots att samhället förändras i en fruktansvärt snabb takt i dag, så förändras inte våra tankar och funderingar. Det är samma frågor som ställs i dag som ställdes för tio, tjugo och trettio år sedan. Den enda skillnaden är att man syns och hörs på ett annat sätt i dag. Både på gott och ont.

Vem bryr sig är en del av manusets skribent och pjäsens regissör Johanna Heinonens kandidat- och pro gradu-avhandling vid Pedagogiska fakulteten. Publiken kommer att tilldelas en enkät efter föreställningen. Enkäten är valfri att svara på. Svaren kommer att användas som en del av undersökningen som behandlar unga flickors välmående i dag.

Regi: Johanna Heinonen
Producent: Marjo Ollikainen
Koreografi: Emma-Leena Heikkinen
I rollerna: Hanna Sjöberg, Sannah Nedergård, Rebecka Jern, Riku Räihä, Jukka Jaatinen
Musiktema: Janne Hyöty
Scenografi, rekvisita: Jussi Sormunen
Ljus/ljud: Tommi Kippola
Tryckmaterial: Jonas “Nunu” Axberg

 

Revyy:
PAINII MEDIAN KANSSA

Miten uutistoimitus löytää katsojia? Mitä ovat bonusmummot? Ja mitä Suomi tanssii nyt? Millaista säätä luvataan ensi viikoksi ja miltä näyttää Euroopan talous? Tähän kaikkeen saat vastaukset Rampin kaikkien aikojen ensimmäisestä kevätrevyystä Painii Median Kanssa, joka jatkaa 20-vuotisjuhlavuoden vahvaa ohjelmistoa. Luvassa on koko illan esitys täynnä musiikkia, huumoria, laulua ja tanssia. Varaa paikkasi Rampin revyyseen ja kurkista kanssamme medioiden maailmaan!

Revyyn ohjaa Emppu Kannasto, lavalla nähdään sekä uusia että vanhoja ramppilaisia ja luvassa on takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Painii Median Kanssa – Revyy ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin valtakunnallisesti ja paikallisesti. Mukana on tuttuja hahmoja julkisuudesta sekä uusia, yllättäviä kasvoja. Tutut kappaleet, aiheet sekä ihmiset saavat ihan uuden säväyksen nähtyäsi tämän Revyyn. Varaa paikkasi ajoissa!

Supersunnuntai nyt starttaa… Astu studioon!

Ensi-ilta: 30.3.2011

Esityksen kesto: 2 h

Ohjaaja: Elisa Kannasto
Käsikirjoitus: Työryhmä
Tuottaja: Marleena Rinne ja Aino Hyyryläinen
Lavalla: Joni Lindholm, Topi Keskiväli, Eveliina Haimakainen, Leena Heinonen, Marleena Rinne, Anna Husa, Suvi Immonen, Emma-Leena Heikkinen, Pauliina Puronaho, Noora Seppälä
Puvustus: Tiina Perälä
Painotuotteet: Matti Koivisto
Koreografi: Leena Heinonen
Tarpeisto: Saara Shikeben ja Venla Mäntysalo
Lavastus: Työryhmä
Valot ja äänet: Tommi Kippola ja Vili Heikkilä

 

Intopiukeet:
ENSI-ILTA

Rampin kevään räjäyttää mainetta ja kunniaa niittäneen Intopiukeet-ryhmän hulvaton koko illan improvisaationäytelmä Ensi-ilta. Luvassa on 13 ennennäkemätöntä koko illan improvisoitua näytelmää: viisi näyttelijää, muusikko ja valomestari eikä käsikirjoitusta. Tuloksena on draamaa, komediaa, tragediaa, huvittavaa, sykähdyttävää, koskettavaa tai jotain muuta. Esitykset kulkevat nimellä Ensi-ilta, kunnes ne toisin joka
esityksessä nimetään.

Esitykset: Rampilla 13 kpl 1.-31.3., Turun ylioppilasteatterifestivaaleilla Rampin edustajana 2 kpl 9.4.2011

Näyttämöllä: Jan-Henrik Holmlund, Hanna-Maria Parviainen, Sanna Perälä, Anne-Mari Pipatti, Elise Raittila, Petteri Siponen ja Jussi Sormunen
Valot: Kaj Johansson ja Jussi Pöntinen
Musiikki: Marko Perälä ja Joona Hokkanen
Valokuvat: Valonkaappaajat / Esa Luoto
Tuottaja: Karoliina Huhtaniemi

 

Vierailunäytös:
ASMODEUS JA 13 SIELUA

Juha Hurme ohjaa Lahden Kansanopiston teatterikoulutuksen 2.vuosikurssin oppilaille Runar Schildtin novellista dramatisoimansa näytelmän Asmodeus ja 13 sielua.

Runar Schildt (1888-1925) on suomalaisen/suomenruotsalaisen kirjallisuuden unhoon painunut mestarismies. Pitkähköt novellit ja erikoislaatuiset, kirpeät draamat olivat hänen ominta alaansa. Vuonna 1925 Schildt pani kuulan kalloonsa, koska ei saanut järeää romaania aikaiseksi.

Asmodeus ja kolmetoista sielua, alaotsikoltaan Kuvakirja aikuisille, on nuoren Schildtin häijy ja hauska satiiri demoni Asmodeuksen matkasta 1910-luvun Helsinkiin ostamaan sieluja paholaiselle. Toisen demonin kanssa lyödyn vedon tähden Asmodeuksella on vain kolme vuorokautta aikaa kerätä vyölleen täysi paholaisen tusina eli kolmetoista pääkaupunkiseudun sielua, joten kauppa käy vinhaan tahtiin ja markkinatalouden likaisiakaan keinoja kaihtamatta.

Esitys: 7.3.2011

 

KOUKUSSA

Koukussa on nopeatempoinen farssi taksikuskin piinasta kahden perheen puristuksissa. Lontoolainen taksikuski on sattunut menemään naimisiin kahden naisen kanssa. Hän on myös onnistunut salaamaan kaksinnaimisensa vaimoiltaan. Mutta nyt paljastuminen on lähellä.

Molemmista avioliitoista miehellä on teini-ikäinen lapsi, tyttö ja poika. Lapset ovat sattumalta tavanneet netin chattipalstalla, ja suunnittelevat tapaamista kasvotusten. Taksikuskia omien lasten mahdollinen seurustelu kauhistuttaa, samoin kuin molempien vaimojen mahdollinen kohtaaminen. Mies ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaan taistelee epätoivoisesti pitääkseen molemmat perheensä erillään. Mukaan joutuu tahtomattaan myös vätysmäinen alivuokralainen ja tämän dementoitunut isä.

Esitykset: 21.1.-25.2.2011

Ohjaus: Ami Kuula
Käsikirjoitus: Ray Cooney
Suomennos: Pentti Kotkaniemi
Rooleissa: Arttu Ala-Jokimäki, Hanne Beijar, Kyösti Kelhä, Teemu Kettula, Anni Nyman, Hanna Sjöberg, Juha Tuominen
Pukusuunnittelu: Eveliina Haimakainen
Ompelija: Minna Tofferi
Valosuunnittelu: Tommi Kippola
Tuottaja: Tarja Kettunen

 

2010

Kabaree:
FEEL THE 90’S

Ohjaus: Petteri Siponen
Käsikirjoitus: Tommi Ellonen
Koreografia: Emma-Leena Heikkinen ja Venla Mäntysalo
Rooleissa: Vili Heikkilä, Aleksandra Helin, Aino Hyyryläinen, Sannah Nedergård, Marleena Rinne, Noora Seppälä, Saara Shikeben, Hanna Sjöberg, Teemu Tapio, Juha Tuominen ja Anniina Vertanen
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Tuottajat: Karoliina Huhtaniemi ja Kirsi Pietilä
Ensi-ilta: 19.11.2010

 

KINKKUA, KASVIKSIA JA KOLESTEROLIA

Ohjaus: Suvi Immonen
Käsikirjoitus: Suvi Immonen
Rooleissa: Anna Husa, Suvi Immonen, Hanna Laukkanen, Mikko Manninen ja Pauliina Puronaho
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Tuottajat: Lotta Alhonnoro ja Roope Siponen
Ensi-ilta: 19.11.2010

 

TYTTÖ TULI!

Ohjaus: Jukka Jaatinen
Käsikirjoitus: Otso Kautto
Rooleissa: Monika Kyrölä ja Jussi Sormunen
Valot ja äänet: Jussi Pöntinen
Tuottaja: Mia Sui

 

Kesäteatteri:
TEUVO – LEEVI AND THE LEAVINGS -MUSIKAALI

Ohjaus: Hanna Ryti
Rooleissa: Johanna Haapamäki, Juha Halonen, Maija Koivisto, Pia Leinonen, Joni Lindholm, Lulu Marins, Hanna Mikkola, Anni Nyman, Anniina Vertanen, Sanna Yli-Peltola
Musiikin sovitus ja tuotanto: Jyri Tolppanen
Bändi:
Koreografia: Kaisa Paatero
Lavastus: Jarkko Tuunainen
Tuottaja: Tarja Autio
Ensi-ilta: 14.7.2010

 

Intopiukeet:
ENSI-ILTA

Rooleissa: Jan-Henrik Holmlund, Anne-Mari Pipatti, Petteri Siponen,Jussi Sormunen, Anne Tastula ja Sanna Yli-Peltola
Musiikki: Joona Hokkanen ja Marko Perälä
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Tuottajat: Karoliina Huhtaniemi ja Elisa Kannasto
Ensi-ilta: 23.4.2010

 

7 JULIAA

Ohjaus: Ami Kuula

 

TAIKALAATIKKO.ORG

Ohjaus: Tommi Ellonen
Käsikirjoitus: Tommi Ellonen
Roolissa: Petteri Siponen
Avustajat: Anne-Mari Pipatti ja Juha Tuominen
Tuottaja: Venla Mäntysalo
Puvustus: Jarkko Tuunainen
Painotuotteet: Anne Karhu

 

2009

Jukka Jaatinen: VAALIRAHA-KABAREE
Ohjaaja: Eveliina Haimakainen
Koreografi: Emma-Leena Heikkinen
Rooleissa: Minni Gråhn, Leena Heinonen, Heidi Honkamaa, Anna Husa, Suvi Immonen, Topi Keskiväli, Johanna Koskela, Ville Koskell, Joni Lindholm, Juulia Parjanne, Anniina Vertanen
Lavastus ja puvustus: Jarkko Tuunainen
Keikkamyynti: Johanna Haapamäki ja Matti Koivisto

Jukka Jaatinen: PURE SUOMI!
Ohjaus: Jukka Jaatinen
Rooleissa: Tarja Autio, Kyösti Kelhä, Hanna-Maria Parviainen, Jussi Sormunen, Mia Sui ja Juha Tuominen
Tuottaja: Marjo Ollikainen

Mika Myllyaho: KAAOS
Ohjaus: Elisa Kannasto
Rooleissa: Eveliina Haimakainen, Tiina Perälä ja Anne Tastula
Puvustus: Tiina Perälä
Lavastus: Anna Mäki
Tuottajat: Emma-Leena Heikkinen ja Karoliina Huhtaniemi

Kesäteatteri: VAASAN SEUDUN PUHELINLUETTELO
Ohjaus: Joose Mikkonen
Rooleissa: Emma-Leena Heikkinen, Kaj Johansson, Jukka Jaatinen, Pia Leinonen, Anna Mäki, Sari Vesanto, Sam Wikman
Tuottaja: Marjo Ollikainen

Mika Myllyaho: PANIIKKI
Ohjaus: Tommi Ellonen
Rooleissa: Aki Hahto, Jan-Henrik Holmlund ja Petteri Siponen

 

2008

Kabaree: VIETTELYKSIÄ, VALHEITA JA HIUSLAKKAA
Ohjaus: Elisa Kannasto

Marsha Norman: HYVÄÄ YÖTÄ ÄITI
Ohjaus: Jan Holm

NAISTEN JUOMAA
Kirjoittajat: Anna-Leena Härkönen, Rosa Liksom, Tiina Lymi ja Kati Outinen et al.
Ohjaus: Marja Myllylä
Rooleissa: Ami Kuula, Pia Leinonen, Anne-Mari Pipatti, Riikka Suomalainen, Anne Tastula
Valittu Seinäjoen harrastajateatterikesään ja Työväen näyttämöpäiville!

Kesäteatteri: KILJUSTEN HERRASVÄKI
Ohjaus: Eija-Irmeli Lahti
Käsikirjoitus: Jalmari Finne

 

2007

Kabaree: KIPUSISKOT
Ohjaus: Jukka Jaatinen

Samuel Beckett: KRAPPIN VIIMEINEN ÄÄNINAUHA
Krapp: Ilkka Aro
Ohjaus ja suomennos: Aki Lagström
Lavastus: Veli Ekroos
Valosuunnittelu: Marko Perälä
Tuottaja: Jarkko Tuunainen

Juha Jokela: MOBILE HORROR
Ohjaus: Sanna Yli-Peltola ja Ilkka Aro
Ensi-ilta: 26.10.2007
Rooleissa: Pia Leinonen, Mika Saari, Jan-Henrik Holmlund ja Kaj Johansson

RUNORAMPPI GOES ULTRABRA
Työryhmä: Tarja Autio, Jukka Jaatinen, Reeta Kankaanpää, Anne-Mari Pipatti, Sanna Takaeilola, Anne Tastula

Kesäteatteri: HOTELLI HUMINA
Ohjaus: Sanna Yli-Peltola
Käsikirjoitus: Tatu Pekkarinen

Juice Leskinen: VALTO
Ohjaus: Sanna Yli-Peltola

 

2006

Steve Martin: PICASSO VILLIN KANIN KAPAKASSA
Ohjaus: Jan-Henrik Holmlund
Rooleissa: Anne Tastula, Tommi Ellonen, Jukka Jaatinen, Jarkko Tuunainen, Venla Mäntysalo, Jan-Henrik Holmlund, Anne Karhu, Mikael Ehrs, Harri Haapala, Kyösti Kelhä, Marja Alanko

Kabaree: OLIPA KERRAN VAASA
Ohjaus: Elisa Kannasto
Käsikirjoitus: Jukka Jaatinen

 

2005

Will Ferguson: ONNI TM
Ohjaus: Sonja Eiramo

Outi Nyytäjä: PYYKKI
Ohjaus: Ilkka Aro

Henrik Hemminki: SEITSEMÄS TAIVAS, IKUISUUS
Ohjaus: Ami Kuula
Ensi-ilta: 11.3.2005

 

2004

Arto Räsänen: 5 KVINNOR I KAPELLET
Ohjaaja: Sanna Yli-Peltola

Marko Hautala: RASKAIN METALLI
Ohjaus: Saila Louke
Rooleissa: Anne Tastula, Sami Paavola, Jussi Sormunen, Jenni Oksanen, Petra Pikkarainen
Musiikin sävellys: Asko Kivineva

Aleksandr Gelman: PENKKI
Ohjaus: Allu Tuppurainen
Ensi-ilta: 19.3.2004

Andrew Lloyd Webber: UNIKUVIA
Ohjaus: Sari Lehtinen
Ensi-ilta: 20.2.2004

 

2003

Kabaree: JORMA THE GAALA

SITÄ IHTIÄNSÄ –sketsi

Ilkka Kylävaara: NAISTEN SAUNA
Ohjaus: Ilkka Aro

Monologi: STRIPTEASE
Ohjaus: Taava Hakala
Käsikirjoitus: Bodo Kichhoff
Roolissa: Antti Haavisto
Ensi-ilta: toukokuu 2003

YÖN ARKISTOT
Ohjaaja: Riitta Luoma
Rooleissa: Anne Tastula, Jenni Oksanen, Sirkka Antiala
Palkittu Seinäjoen harrastajateatterikesässä!

 

2002

Tuomo Tarvas: PAKKASESSA
Ohjaus: Johanna Lundström

Dario Fo: MÅLARNA KÄNNER INGEN LÄNGTAN
Ohjaus: Titte Aspholm
Ensi-ilta/premiär 15.3.2002

Taava Hakala: IHMINEN
Ohjaus: Taava Hakala
Ensi-ilta 10.5. 2002

 

2001

Aleksis Kivi: KIHLAUS
Ohjaus: Ilkka Aro
Ensi-ilta: marraskuu 2001

Selma Lagerlöf: HERRASKARTANO
Ohjaus: Juha-Seppo Kuosmanen
Ensi-ilta: syyskuu 2001

Tuomo Tarvas: JOSSAIN MENEE KAI RAJA
Ohjaus: Johanna Lundström
Ensi-ilta: 31.3.2001

 

2000

Monologi: KAUNIITA UNIA
Ohjaus: Timo Tapio
Käsikirjoitus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 1.12.2000

Kabaree: HEINÄLADOSSA SUHISEE
Ohjaus: Johanna Lundström
Käsikirjoitus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 22.11.2000

Susanna Ahonen: ONNEN PÄIVÄT
Esitykset: toukokuussa 2000

Tuomo Tarvas: VÄLJÄHTÄNYTTÄ ILMAA
Ohjaus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 18.3.2000

Peter Barlach: PÖLAR
Ohjaus: Ari Sundberg
Ensi-ilta: 18.2.2000

 

1999

Allu Tuppurainen: PISTÄT VAAN SEN KETJUN POIKKI
Ohjaus: Allu Tuppurainen
Ensi-ilta: 3.12.1999

Tuomo Tarvas: VIRMAN PIKKUJOULU
Ohjaus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 23.11.1999

Dario Fo: ÄIDIN RUOHO ON PARASTA
Ohjaus: Jan-Christian Söderholm
Ensi-ilta: 19.2.1999

 

1998

Tuomo Tarvaus: MISS EURO ’99
Ohjaus: työryhmä
Ensi-ilta: 24.11.1998

Claude Carre: OKET
Ohjaus: Viktor Lopez
Ensi-ilta: 26.10.1998

Jyrki Tuulari: SINBAD
Ohjaus: Olli Etelämäki
yhteistyössä Vaasan Pajakeskuksen ja Vaasan ulkomaalaiskeskuksen kanssa

Tracy Letts: KILLER JOE
Ohjaus: Taava Hakala
Ensi-ilta: 14.3.1998

 

1997

Kabaree: HEILIN KOMEETTA
Ohjaus: Susanna Ahonen
Käsikirjoitus: Susanna Ahonen
Ensi-ilta: 25.11.1997

Lewis Carrol: LIISA IHMEMAASSA -satunäytelmä
Ohjaus ja sovitus: Hanne Beijar
Ensi-ilta: 12.4.1997, Ritz

Brendan Behan: RICHARDIN KORKKIJALKA
Kääntäjä: Pentti Saarikoski
Ohjaus: Olli Etelämäki
Ensi-ilta: 27.3.1997, Club 25
Yhteistyössä Vaasan Pajakeskuksen, Welmu ry:n ja Vaasan folk-yhdistyksen kanssa

Charlie Christensen: ARNE ANKA – EN AFTON PÅ ZEKES
Ohjaus ja sovitus: Mika Fagerudd
Ensi-ilta: 1.3.1997

 

1996

Susanna Ahonen: LUURANKO JÄÄKAAPISSA
Ohjaus: Susanna Ahonen
Ensi-ilta: 27.11.1996

Gösta Knutson: PEKKA TÖPÖHÄNTÄ – PELLE SVANSLÖS
Ohjaus: Virpi Haatainen
Ensi-ilta: 8.6.1996

Jyrki Tuulari: DEADLINE
Ohjaus: Olli Etelämäki
Ensi-ilta: 2.3.1996

Mirjam Öberg: GUSTAVA JOHANSDOTTER
Ohjaus: Vibeke Voigt
Ensi-ilta: 3.2.1996

 

1995

Dario Fo: KAIKKI VOROT EIVÄT TULE VARKAISIIN
Ohjaus: Kaj Sundén

Jyrki Tuulari: NUORUUDEN OVET OVAT SELÄSSÄ KIINNI
Ohjaus: Olli Etelämäki
Kuunnelma

Hannu Jokinen: ASEMA
Ohjaus: Jouni Kytösaari
lyhytelokuva

Performanssi: TYÖNÄYTÖS

 

1994

Anu-Maaria Tuominen ja Kari Jokisaari: VERERNIMIJÄ
Ohjaus: Ilkka Aro

 

1993

Simon Black: NUKU MUT!
Ohjaus: Virpi Haatainen

Jack London: VAIN LIHAA
Ohjaus: Ilkka Aro

 

1992

Jack London: VAIN LIHAA
Ohjaus: Ilkka Aro

KOHTUUTTOMASTI MYRKKYÄ
Ohjaus: Ilkka Aro

 

1991

Anton Tsehov: KOSINTA
Ohjaus: Ilkka Aro