Rampin syksy 2016

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin 25-vuotisjuhlavuoden syyskauden avaa Aino Hyyryläisen ohjaama fyysinen pienoisnäytelmä auteur, jossa pohditaan, miten ihminen voi vaikuttaa omaan elämäänsä, tehdä siitä taideteoksen. Esitykset ovat ilmaisia yleisölle. Näytelmän kesto n. 20 min. Esityspäivä: 2.10.

Syyskautta jatkaa Mikko Sippolan ja Heidi Rantasen käsikirjoittama ja ohjaama Rajantaka, jossa käsitellään kuolemaa anarkistisella otteella. Rajantaka käsittelee kuolemaa ja sen vaikutuksia eläviin. Näytelmä kertoo miehensä menettäneen Merin ja häntä ympäröivien tuttujen ja tuntemattomienkin ihmisten tarinaa, kun he kohtaavat elämänsä, tunteensa ja toisensa menetyksen jälkeen. Rajantakan tarina yltää tragediasta toivoon, huumoriin ja epäsovinnaisuuteen. Se herättää ajatuksia, yllättää ja käsittelee tärkeää aihetta rohkean persoonallisella otteella. Koko illan näytelmä yhdistelee puheteatteria pelottomaan fyysiseen teatteriin. Näytelmän kesto n. 2h. Ensi-ilta 23.10.

Syksyn kääntyessä pikkuhiljaa talveksi, tulee esitysvuoroon Metsähallituksen kanssa yhteistyössä tehty Ihmiskunnan perintö. Näytelmän on käsikirjoittanut Jukka Jaatinen ja sen ohjaa Emppu Kannasto. Ihmiskunnan perintö on aihelähtöinen näytelmä, joka pohtii maapallon ja luonnon tilannetta. Näytelmän tapahtumat sijoittuvat dystooppiseen tulevaisuuteen, jossa maailma on luonnonkatastrofin kourissa. Tässä tulevaisuuden maailmassa luonnosta on tullut ainoastaan pienten varakkaiden piirien etuoikeus, arvokas elämys, josta tavalliset ihmiset voivat vain haaveilla. Näytelmä on osa maailmanperintöalueen 10-vuotisjuhlavuotta. Näytelmän kesto on n. 30 min. Ensi-ilta 30.10.

Rampin syyskauden huipentaa perinteikäs pikkujoulukabaree, jossa hypätään tänä vuonna nörttien maailmaan. Game Over -nörttikabaree on syntynyt työryhmäkäsikirjoituksena ja sen ohjaa Rampille Iida Hyyryläinen ja Juuso Suihkonen. Esitys sisältää vauhdikkaiden musiikki- ja tanssinumeroiden lisäksi kovaäänisiä tehosteita, välkkyviä valoja sekä terveydelle vaaratonta savua. Näytelmän kesto n. 30 min. Ensi-ilta 19.11.

Lippuvaraukset