Rampilla musikaalien kevät

VAASAN YLIOPPILASTEATTERI RAMPIN KEVÄÄN OHJELMISTOSSA:

ENSI-ILTA (IMPROVISAATIOTEATTERI INTOPIUKEET)

Viime vuonna 10-vuotisjuhliaan juhlinut Improvisaatioteatteri Intopiukeet aloittaa 11. vuotensa tarttumalla uuteen haasteeseen ja tuomalla estradille improvisoidun musiikkinäytelmän. Jokaiset kuusi esitystä ovat sisällöltään täysin erilaisia, mutta yhteinen nimittäjä teoksille on improvisoitu musiikki, joka tahdittaa näytelmää alusta loppuun saakka.

Tule yleisöön vaikuttamaan, millainen tarina luodaan tällä kerralla ja katsomaan joutuuko My Fair Ladyn Eliza kalpenemaan uusien tähtien rinnalla.

Kesto: n. 1,5 h (väliajalla) Ohjaus / käsikirjoitus: yleisö ja intopiukeet Lavalla: Jan-Henrik Holmlund Petteri Siponen Anne-Mari Ikola Elise Raittila Jussi Sormunen Teemu Kettula Musiikki: Arttu Jaulimo Heidi Rantanen Kristian Kollar

Ensi-ilta: 25.3. klo 15

 

NO NAME

Noname on kyllästynyt maailmaan, johon hän ei tunne kuuluvansa ja päättää pieleen menneen illan jälkeen vaihtaa maisemaa mahdollisimman kauas. Matkalla hän kuitenkin päätyy ukkosmyrskyssä toiseen ulottuvuuteen, jota hallitsevat puumamaiset kissaeläimet. Noname tykästyy tähän uuteen maailmaan ja päättää haluavansa jäädä sinne. Puumilla kuitenkin on salaisuus, joka voi koitua hänen kohtalokseen.

NoName on musikaali, joka yhdistää perinteisen musikaalin kerronnan moderniin visuaaliseen näyttävyyteen. Musikaali parodioi 80-luvun B-luokan elokuvien älyttömiä juonia. Musiikkina kuullaan ns. retrowavea, eli nykypäivänä sävellettyä musiikkia, joka on tehty kuulostamaan 80-luvun musiikilta.

Ensi-ilta: 19.4. klo 15

 

RAJANTAKA

Mikko Sippolan ja Heidi Rantasen käsikirjoittama ja ohjaama Rajantaka -näytelmä tekee paluun keväällä parin lisäesityksen verran. Rajantaka käsittelee kuolemaa ja sen vaikutuksia eläviin. Näytelmä kertoo miehensä menettäneen Merin ja häntä ympäröivien tuttujen ja tuntemattomienkin ihmisten tarinaa, kun he kohtaavat elämänsä, tunteensa ja toisensa menetyksen jälkeen.

Mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee? Miten käsittelemme menetystä? Mitä tapahtuu, kun meidät määritellään itsemme sijasta menetyksemme kautta? Mitä kuolema tarkoittaa? Mikä kuolemassa pelottaa?

Rajantakan tarina yltää tragediasta toivoon, huumoriin ja epäsovinnaisuuteen. Se herättää ajatuksia, yllättää ja käsittelee tärkeää aihetta rohkean persoonallisella otteella. Koko illan näytelmä yhdistelee puheteatteria pelottomaan fyysiseen teatteriin.

Ensi-ilta: 18.4. klo 19