Arkisto

Hyppää vuoteen:
2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004 | 2003 | 2002 | 2001 | 2000 | 1999 | 1998 | 1997 | 1996 | 1995 | 1994 | 1993 | 1992 | 1991

2017
Improvisaatioteatteri Intopiukeet esittää:
17311128_1415348761821766_7251752180917082334_o
Ensi-ilta – improvisoitu musiikkinäytelmä
Viime vuonna 10-vuotisjuhliaan juhlinut Improvisaatioteatteri Intopiukeet palaa tänä keväänä syvän intohimonsa pariin, koko illan improvisoitujen näytelmien äärelle.
Tällä kaudella yleisön kanssa yhteistyössä luotu improvisoitu näytelmä, Ensi-ilta, keskittyy musiikkiin. Jokaiset seitsemän esitystä ovat sisällöltään täysin erilaisia, mutta yhteinen nimittäjä teoksille on taianomainen musiikki, joka tahdittaa näytelmää alusta loppuun saakka. Luvassa on hilpeää musiikki-iloittelua, sydäntä särkeviä balladeja, kohtalokasta tangoa sekä yhteiskunnallista puhelaulua – ja vaikka mitä muuta!
Tule mukaan vaikuttamaan, millainen tarina luodaan ja katsomaan joutuuko My Fair Ladyn Eliza kalpenemaan uusien tähtien rinnalla!
Tervetuloa viihtymään!
Kesto: n. 1,5 h (väliajalla)
Liput: 11/6 €.
Lippuvaraukset
Lavalla:
Jan-Henrik Holmlund
Anne-Mari Ikola
Teemu Kettula
Elise Raittila
Petteri Siponen
Jussi Sormunen
Musiikki:
Arttu Jaulimo
Kristian Kollár
Heidi Rantanen
Valot ja tekniikka:
Juha Halonen
Painotuotteet:
Mikko Sippola
Intopiukeet-ryhmä on toiminut lähes samalla kokoonpanolla vuodesta 2006 saakka aluksi Vaasan ylioppilasteatteri Rampin alaisuudessa. Aikuisille ja lapsille suunnattujen improvisaationäytelmien lisäksi ryhmä on vuosien aikana keikkaillut aktiivisesti lyhyen improvisaation formaatilla erilaisissa tilaisuuksissa, tehnyt mittatilauskeikkoja, esiintynyt festivaaleilla ja mm. voittanut harrastajateatterifestivaalin improvisaatiokilpailun.
NO NAME
17218381_10154523494803940_1968250935461758544_oNoname päättää epäonnistuneen baari-illan jälkeen pistää elämänsä uusiksi. Pian hän kuitenkin joutuu portaaliin, joka vie hänet toiseen ulottuvuuteen, jossa valtaa pitävät puumat.
Noname on koko illan läpilaulettu musikaali, jossa 80-luvun elokuvakliseet yhdistyvät moderniin audiovisuaaliseen näyttävyyteen.
Liput 11/6 €
Ohjaus ja käsikirjoitus: Pyry Keto
Rooleissa:
Aino Hyyryläinen, Jesse Kortetmaa, Laura Viinikka, Juuso Suihkonen, Mika Ranta, Anna Järvitalo, Iida Hyyryläinen, Elisa Koivisto, Aino Vilkki, Marita Guevara
Tuottajat: Lotta Saarteinen, Tuuli Järvinen, Julia Karjalainen
Puvustus: Kiia Lintervo
Koreografia: Jeanette Fagerholm, Janita Tuohino
Valo- ja äänisuunnittelu: Vesa-Matti Kivijärvi
Hiusten suunnittelu: Iida Hyyryläinen
Tarpeisto: Laura Hotakainen
Maskeeraus: Piia Le Merle
Laulun ohjaus: Aino Hyyryläinen
Akrobatiakoulutus: Kerttu Pakkasvirta
2016

GAME OVER NÖRTTIKABAREE
Perinteikkään pikkujoulukabareen ohjasivat tänä vuonna Iida Hyyryläinen ja Juuso Suihkonen. Teksti syntyi viime vuoden

Nörtit
Nörtit

tapaan työryhmäkäsikirjoituksena. Uudet ramppilaiset lavalle marssittava Game Over -nörttikabaree sijoittuu NördCon 2016 -tapahtumaan, jossa jokainen nörtti saa olla oma itsensä. Kabaree on musiikin- ja tanssintäyteinen spektaakkeli, unohtamatta kuitenkaan hulvattomia sketsikohtauksia. Esitys kestää noin puoli tuntia ja se on keikkavalmiudessa koko esityskauden ajan. Näytelmän kesto n. 30 min. Näytelmässä käytetään kovaäänisiä tehosteita, välkkyviä valoja sekä terveydelle vaaratonta savua.

Tilaa kabaree pikkujouluihisi! Ota yhteyttä: keikat@vaasanylioppilasteatteri.fi
Rooleissa: Jeanette Fagerholm, Marita Guevara, Emmi Haapaniemi, Anna Järvitalo, Milja Kainu, Lotta Kalamo, Vesa-Matti Kivijärvi, Elisa Koivisto, Ari Kupari, Kira Luhtala, Kerttu Pakkasvirta, Linda Reunanen, Anniina Terho-Streck, Laura Viinikka, Jenna Viitala ja Aino Vilkki
Ohjaus: Iida Hyyryläinen ja Juuso Suihkonen
Käsikirjoitus: Rasmus Arikka, Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Krista Kalamo, Pyry Keto ja Juuso Suihkonen
Puvustus: Kiia Lintervo
Lavastus: Laura Hotakainen
Koreografia: Janita Tuohino
Valo- ja äänisuunnittelu: Pyry Keto
Tuottajat: Tuuli Järvinen ja Hannis Saavalainen
RAJANTAKA
Mikko Sippolan ja Heidi Rantasen käsikirjoittama ja ohjaama Rajantaka käsittelee kuolemaa ja sen vaikutuksia eläviin. Näytelmä kertoo miehensä menettäneen Merin ja häntä ympäröivien tuttujen ja tuntemattomienkin ihmisten tarinaa, kun he kohtaavat elämänsä, tunteensa ja toisensa menetyksen jälkeen.
Mitä tapahtuu, kun ihminen kuolee? Miten käsittelemme menetystä? Mitä tapahtuu, kun meidät määritellään itsemme sijasta menetyksemme kautta? Mitä kuolema tarkoittaa? Mikä kuolemassa pelottaa?
Rajantakan tarina yltää tragediasta toivoon, huumoriin ja epäsovinnaisuuteen. Se herättää ajatuksia, yllättää ja käsittelee tärkeää aihetta rohkean persoonallisella otteella. Koko illan näytelmä yhdistelee puheteatteria pelottomaan fyysiseen teatteriin.
Ohjaus ja käsikirjoitus:
Heidi Rantanen ja Mikko Sippola
Rooleissa: Rasmus Arikka, Aino Hyyryläinen, Tuuli Järvinen, Pyry Keto, Enni Matikainen, Noora Seppälä, Hanna Sjöberg, Ina Suokko, Emma Uusi-Kokko
Hiukset: Iida Hyyryläinen
Koreografiat: Janita Tuohino ja Emma Uusi-Kokko
Puvustus ja tarpeisto: Laura-Maria Markus ja Julia Wihuri
Tekniikka: Kristian Kollár ja Mika Ranta
Tuottaja: Lotta Saarteinen ja Anni Taipalus
IHMISKUNNAN PERINTÖ
Lokakuun lopulla ensi-iltaan tulevan näytelmän tapahtumat sijoittuvat dystooppiseen tulevaisuuteen, jossa maailma on

Ihmiskunnan perintö, kuva: Lotta Kalamo, grafiikka: Hanna Mellberg
Ihmiskunnan perintö, kuva: Lotta Kalamo, grafiikka: Hanna Mellberg

luonnonkatastrofien kourissa. Tässä  tulevaisuuden maailmassa eletään harmaissa betonikaupungeissa ja luonnosta on tullut harvinainen poikkeuselämys, joka on vain varakkaiden ihmisten saatavilla. Näytelmän on käsikirjoittanut teksteistään palkittu Jukka Jaatinen ja ohjauksesta vastaa Emppu Kannasto.
Tule katsomaan Rampille, miltä maailma näyttää, kun jokamiehen oikeutta ei enää ole, puhdasta happea toimitetaan sisätilohin kerran kuussa ja ruokapöydässä on tarjolla vain synteettisiä ravintolisiä.

Näytelmän kesto on n. 40 min. Ihmiskunnan perintö toteutetaan yhteistyössä Metsähallituksen luontopalveluiden kanssa ja on osa Merenkurkun maailmanperintöalueen 10-vuotisjuhlavuotta.

Näytelmä on myös tilattavissa tapahtumiin ja kouluryhmille. Lisätietoja info[a]vaasanylioppilasteatteri.fi.

Työryhmä:
Käsikirjoitus: Jukka Jaatinen
Ohjaus: Emppu Kannasto
Tuottaja: Hanna Mellberg
Näyttelijät: Krista Kalamo, Kristian Kollár, Jesse Kortetmaa, Laura-Maria Markus, Tiina Västi
Puvustus: Sanna Takaeilola, Fanny Tuominen
Maskeeraus: Fanny Tuominen, Sanna Takaeilola
Lavastus: Juha Halonen
Ääni- ja valoteknikko: Juha Halonen
Koreografi: Hanna Mellberg
Kuiskaaja: Tuula Närvä
Lipunmyyjä: Tuula Närvä
Graafikko: Hanna Mellberg
Valokuvat: Lotta Kalamo
RUNORAMPPI GOES ZEN CAFE
RunoRamppi 2RunoRamppi goes Zen Cafe on Vaasan Ylioppilasteatteri Rampin esittämä draamallinen runoteos. Käsikirjoitus koostuu Samuli Putron Zen Cafe:lle raapustamista runoista ja esitetään draaman keinoin ylioppilasteatterille uskollisena. RunoRampin vaihtoehtoiset kuvaukset Zen Cafen lyriikoista näyttävät tutut runot uudessa valossa ja tarjoavat raikkaan näkökulman näihin alternatiivisen suomirockin uniikkeihin teksteihin.
Zen Cafe on yksi -90-00 lukujen suosituimpia kotimaisia rockyhtyeitä. Samuli Putron sanoitukset ovat helposti samaistuttavaa modernia arkirealismia. Putron tekstit kuvaavat muunmuassa melankolista kauneutta arjen keskellä ja nuorten aikuisten kasvukipuja.
Viiden näyttelijän kokoonpanoon kuuluu Krista Kalamo, Hanne Kivimäki, Marjo Ollikainen, Ina Suokko ja Jenni Tuliniemi. RunoRamppi goes Zen Cafe on Sanna Takaeilolan ensimmäinen ohjaustyö.
RunoRamppi goes Zen Cafe veti Taiteiden yönä Ego-salin täyteen! Yleisön pyynnöstä järjestetään lisänäytös 1.9. klo 18. Liput 5€, ei ennakkovarauksia! Ovet aukeavat klo 17.30. Kesto 23 min.

KESÄTEATTERISSA: KÄYTÄNNÖN AIKAMATKUSTUSTA TAITEILIJOILLE
Vuosi on 2035. Kolmen ässän jälkeisessä Suomessa tehokkuusajattelu on viety äärimmilleen. Ihmiset valitsevat jo nuorina dsc_4193-2oman alansa ja sen mukana tulevat myös tulostavoitteet. Coda ja Epigon ovat muusikoita, joiden kappaleita ei ladata tarpeeksi.
Vaarana on joutua pudokkaaksi.
Pudokkaat ovat yhteiskunnan ulkopuolelle suljettuja hylkiöitä; tehottomia ihmisiä, joita kukaan ei enää rakasta. Pudokasleirillä kuria pitävät lainvalvojat Falk ja Löppönen.
Tilanteen on muututtava.
“Ei uudempaa, ei parempaa. Me vaaditaan nostalgiaa, me halutaan nostalgiaa.”
Coda ja Epigon lähtevät etsimään vastauksia menneisyydestä yhdessä aikamatkustaja Kiviahon kanssa – kolmikko matkaa aina 60-luvulta vuoteen 2016 Falk perässään. Mutta olivatko asiat ennen paremmin? Mikä taiteilijasta tekee taiteilijan? Mitä tekemistä leivänpaahtimella on Vaasan poliisilaitoksen kanssa?
“Mä tahdon maailman muuttaa, en enää oottaa.”
Käytännön aikamatkustusta taiteilijoille on revyy aikamatkustuksesta – mutta se on myös nuoren aikuisen näkemys siitä, mihin maailma on menossa. Se on taiteilijan rakkaudellista itseironiaa. Se on nostalgiaa.
1.7 klo.18 – Ensi-ilta!, 3.7 klo. 15, 5.7 klo. 18, 6.7 klo. 18, 12.7 klo.18, 16.7 klo.18, 19.7 klo.18, 21.7 klo.18, 24.7 klo.15, 26.7 klo.18, 28.7 klo.18, 2.8 klo.18, 7.8 klo.15, 9.8 klo.18, 11.8 klo.16, 12.8 klo.18
Varaa liput NetTicketistä, Aikuiset 15 €, Lapset (alle 12 v.), opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, siviilipalvelusmiehet ja varusmiehet 10 €
Kysyttävää? Ota yhteyttä: kesateatteri[a]vaasanylioppilasteatteri.fi
Facebook event
Ohjaus: Aino Hyyryläinen
Käsikirjoitus:
Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Arttu Jaulimo, Krista Kalamo, Heidi Rantanen ja Mikko Sippola
Rooleissa:
Coda – Noora Seppälä
Epigon – Rasmus Arikka
Kiviaho – Pyry Keto
Falk – Fanny Tuominen
Muissa rooleissa:
Ari Kupari, Juuso Suihkonen, Kalle Reini, Laura-Maria Markus, Maria Räsänen, Mira Yletyinen, Tommi Kippola
Bändi:
Kitara: Kristian Kollár
Rummut: Aleksi Jaakola &
Lotta Saarteinen
Basso: Tuuli Järvinen
Koreografia: Linda Szöke &
Emma Uusi-Kokko
Puvustus: Emilia Juvanoja, Maija
Mustonen ja
IidaHyyryläinen
Lavastus: Juha Halonen, Mika Ranta,
Ina Suokko ja Lotta Saarteinen
Meikki & hiukset: Emilia Juvanoja &
Iida Hyyryläinen
Tarpeisto: Mika Ranta, Ina Suokko ja
Lotta Saarteinen
Tuottajatiimi:
Pyry Keto, Juuso Suihkonen, Lotta Saarteinen, Tuuli Järvinen ja
Laura-Maria Markus
RAKKAUSLAULU SUOMELLE
12888673_10207542782700528_5820134238657325460_oVaasan Ylioppilasteatteri Rampin kevään uutuusnäytelmä Rakkauslaulu Suomelle ottaa rajuun puristukseen suomalaisuuden nykyisyyden, menneisyyden ja tulevaisuuden. Ylioppilasteatterin keinoin pureudutaan suomalaisuuden ytimeen mitään peittämättä.
Rampin lavalla Mika Myllylä ristiinnaulitaan kaikkien suomalaisten miesten häpeän tähden. Mestari Halla-ahon kunniaksi järjestetään messu. Vaitonaisista suomalaisista paljastuu kyrvänhimoisia karjalaisia. Mihin tämä maa on menossa, kun koulussa ei saa jumalauta enää edes pannaria hernarin kanssa?! Lihamuki on uusi kansallisruoka. Ja mikä onkaan kauniimpaa kuin uhrata henkensä Sodanjumala Isänmaan puolesta.
Lavalla nähdään verta, hikeä, kyyneleitä, väkivaltaa, kuolemaa, rasismia, sukuelimiä, seksiä, maksalaatikkoa ja kaikkea muuta mistä rakkaus Suomea kohtaan koostuu. Kevään aidointa yo-näytelmää et halua jättää väliin!
Ensi-ilta: La 9.4. klo 15
Muut esityspäivät: Su 10.4. klo 19, Ma 11.4. klo 19, Ti 12.4. klo 19, To 14.4. klo 18, Ma 18.4. klo 19, Ti 19.4. klo 19, Ti 26.4. klo 19.
Rakkauslaulu Suomelle jatkaa ohjelmistossa syksyllä 2016.
Liput: 9 euroa (5 euroa opiskelijat, työttömät, eläkeläiset, lapset ja varusmiehet). Lippuja on myös mahdollista ostaa esityspäivinä Rampin lipunmyynnistä ennen esityksen alkua.
Esityksen kesto noin 1h15min. Esitys ei sisällä tupakointia, viinanjuontia eikä alastomuutta, mutta ei sovi alle 15-vuotiaille.
Ohjaus ja käsikirjoitus: Jukka Jaatinen
Näyttämöllä:
Tiina Västi
Lauri Karppi
Lotta Saarteinen
Sanna Takaeilola
Janita Tuohino
Tuuli Järvinen
Saanamaria Itkonen
Juuso Suihkonen
Fanny Tuominen
Krista Kalamo

PÄIVÄT KUIN UNTA
Elias Koskimiehen alkuperäisteos Päivät kuin unta saa kantaesityksensä teatterin lavalla Aino Hyyryläisen dramatisoimana ja

Kuva - Aino Hyyryläinen
Kuva – Aino Hyyryläinen

ohjaamana.
Näytelmä on tragikoominen tarina kolmesta aivan tavallisesta drag queenista: Miss Tampaxista, Marion Monroesta ja Moonis Melonista. Kun poliitikko Markku Wenning laukoo homofobisia lausuntojaan, sylttää Tampaxin päässä lopullisesti. Kolmikko sieppaa Markun raskaana olevan vaimon ja linnoittautuu valtaamalleen kesämökille miettimään jatkoa. Miss Tampaxilla on kuitenkin enemmän pelissä kuin muilla, ja lopulta tapaus paisuu suuremmaksi kuin yksikään heistä olisi osannut odottaa. Päivät kuin unta naurattaa ja itkettää. Se tutkii naamioita, joiden taakse ihmiset piiloutuvat ja kysyy: Kenellä on oikeus olla olemassa? Kenellä on oikeus suuttua?
Alkuperäinen käsikirjoitus: Elias Koskimies
Ohjaus ja dramatisointi: Aino Hyyryläinen
Lavalla: Mikko Sippola, Arttu Jaulimo, Rasmus Arikka, Jesse Kortetmaa, Julia Karjalainen/Aino Hyyryläinen, Ina Suokko, Kristian Kollár, Iida Hyyryläinen
Tuottajat: Hanna Mellberg, Rasmus Arikka, Marjo Ollikainen
Tekniikka: Pyry Keto ja Heidi Rantanen
Graafikko: Mikko Sippola
Puvustus: Tiina Västi ja Tove Anttonen
Maskeeraus: Fanny Tuominen, Jenni Takalo ja Janita Tuohino
Laulun ohjaus: Sara Pitzén
Videolla: Näyttelijöiden lisäksi Julia Wihuri, Pyry Keto ja Heidi Rantanen
Esityspäivät: Pe 11.3. ensi-ilta klo 19, Su 13.3. klo 19 (loppuunvarattu), Ma 21.3. klo 19, Ti 29.3. klo 19, Ma 4.4. klo 19, Ti 5.4. klo 19, Su 10.4. klo 15, La 23.4. klo 15, Su 24.4. klo 15 ja klo 19.

LUMIKUNINGATAR
lumikunRampin kevään 2016 sekä samalla 25. juhlavuoden ensimmäinen näytelmä on koko perheelle suunnattu Hans Christian Andersenin satuklassikko Lumikuningatar.
Lapset Kerttu ja Kai ovat parhaita ystävyksiä, kunnes eräänä iltana kaikki muuttuu. Kain katsoessa ikkunasta ulos hänen silmäänsä ja sydämeensä päätyy lumotun taikapeilin sirpaleita, jotka muuttavat hänen luonteensa ilkeäksi. Lumikuningatar, josta lapset ovat kuulleet ennen vain isoäidin kertomuksissa, löytää kylmyyden kauneutta ihailevan pojan ja houkuttelee tämän mukaansa pohjoiseen. Vaikka poika katoaa jälkiä jättämättä, Kerttu lähtee etsimään ystäväänsä. Urhean tytön pelastusretki muuttuu nopeasti jännittäväksi ja lumoavaksi seikkailuksi.
Ei Tapahtumat
Liput 5/9€. Liput ostettavista ovelta ennen esitystä, varattavissa myös netin kautta.
Ohjaus ja dramatisointi: Ninni Ahonen ja Mika Ranta
Rooleissa
Kerttu: Anni Taipalus
Kai: Miikka Salonen
Lumikuningatar: Laura-Maria Markus
Muissa rooleissa: Tuuli Järvinen, Satu Packalén, Hannis Saavalainen, Lotta Saarteinen, Miikka Salonen, Juuso Suihkonen ja Janita Tuohino
Koreografi: Linda Szöke
Tekniikka: Pyry Keto
Puvustus: Elisa Spolander
Hiukset ja maskeeraus: Pia Le Merle
Tarpeisto: Tove Anttonen
Äänimaailma: Anne Tastula
Tuottajat: Tuula Närvä ja Riku Räihä

2015
OLIPA KERRAN – FANTASIAKABAREE
Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi: Olipa kerran - FantasiakabareeRampin syksyn 2015 päättää Rampin perinteinen pikkujoulukabaree, joka sukeltaa tänä vuonna fantasian maailmaan. Olipa kerran – Fantasiakabaree marssittaa lavalle Rampin uudet jäsenet.
Aivan tavallinen Jouni lukee mystisestä kirjasta loitsun, joka kuljettaa hänet omituiseen maailmaan ja keskelle hyvän ja pahan taistoa. Ilkeä Pahatar on lukinnut oven ihmisten maailman ja fantasiamaailman välillä. Miten Jouni selviää?
Ensi-ilta su 22.11. klo 19
ti 24.11. klo 18
la 28.11. klo 14
su 29.11. klo 19
ma 7.12. klo 19
ti 8.12. klo 18
la12.12. klo 14
su 13.12. klo 14 ja klo 19
Kesto n. 30 min.
Liput 9/5 euroa.
Teemme myös pikkujoulukeikkaa. Mikäli teidän yrityksenne tai yhteisönne tahtoisi tilata kabareen pikkujouluihinsa esiintymään, ota rohkeasti yhteyttä keikat@vaasanylioppilasteatteri.fi ja kysy lisätietoja!
Ohjaus: Iida Hyyryläinen ja Heidi Rantanen
Lavalla: Tove Anttonen, Rasmus Arikka, Matilda Helminen, Saanamaria Itkonen, Tuuli Järvinen, Pyry Keto, Elfi Kjellberg, Jesse Kortetmaa, Ari Kupari, Rasmus Ranta, Lotta Saarteinen, Hannis Saavalainen, Miikka Salonen, Ina Suokko, Anni Taipalus, Jenni Takalo, Janita Tuohino ja Sanni Tuominen
Käsikirjoitus: Jeanette Fagerholm, Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Satu Packalén, Sara Pitzén, Mika Ranta, Heidi Rantanen, Mikko Sippola, Juuso Suihkonen ja Julia Wihuri
Koreografi: Emma Uusi-Kokko
Tuottajat: Aino Hyyryläinen, Kaisa Kuusinen ja Laura-Maria Markus
Tekniikka: Mika Ranta ja Mikko Sippola
Puvustus: Paula Järvinen ja työryhmä
Tarpeisto: Julia Karjalainen
Lavastus: työryhmä
Painotuotteet: Mikko Sippola
Valokuvat: Aino Hyyryläinen
MANNA
Vaasan ylioppilasteatteri Rampin syyskautta jatkaa kantaesitys Manna. Näytelmä kertoo kaamosmasennuksesta ja talven Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi, syksy 2015: Mannavoimasta.
Aino Hyyryläisen kirjoittama ja ohjaama näytelmä käsittelee kaamosmasennusta ja talven voimaa. Manna lukittautuu asuntoonsa, kun kaamos alkaa huutaa ikkunan takana. Samaan aikaan äiti ilmoittaa ryhtyvänsä kuolemaan. Miksi Manna rakastaa talvea yli kaiken, mutta äiti kiroaa ikkunoista sisään pyrkivää viimaa?
Näytelmä on Mannan tarina. Se on äidin ja isän rakkauden tarina – tavallinen, mutta silti taianomainen. Se on tarina kaamoksesta ja talvesta; menettämisen pelosta ja pelon menettämisestä.
Ihmiset ei oo ihmeellisiä
ihmiset on tavallisia
jos mä oon kerran niin ihmeellinen
kuka mä oon, ellen ihminen?
Esitysajat Ma 2.11. klo 19 (Ensi-ilta), Su 8.11. klo 19, Ma 9.11. klo 19, Su 15.11. klo 14, Ma 16.11 klo 19, Su 22.11. klo 14, Ma 23.11. klo 19
Kesto n. 1 h 30 min
Työryhmä
Käsikirjoitus ja ohjaus: Aino Hyyryläinen
Näyttelijät: Iida Hyyryläinen (Manna), Mikko Sippola (Pakkasukko), Sanna Takaeilola (Loviisa), Mika Ranta (Juhana), Hanna Sjöberg (Kaarina) ja Juuso Suihkonen (Nemo)
Tuottajat: Julia Karjalainen ja Satu Packalén
Tekniikka: Kristian Kollár
Puvustus, lavastus ja tarpeisto: Heidi Rantanen
Grafiikka: Mikko Sippola
Kuvat: Aino Hyyryläinen
Varaa liput
Ei Tapahtumat
PAHA LAPSI – VIATTOMUUDEN PUOLUSTUS

Grafiikat: Hanna Mellberg Kuva: Anne Tastula
Grafiikat: Hanna Mellberg
Kuva: Anne Tastula

Ohjaus: Anne Tastula
Miksi meistä kasvaa sellaisia kuin olemme? Kuinka paljon viattomuus kestää?
Isä on hyvä tekemään töitä ja munakasta, halaamiseen tai puhumiseen hän ei ole tottunut.
Äiti painuu veden alle menetettyä nuoruuttaan ja parisuhdettaan suremaan.
Vanhempien sukupolvien traumat jättävät merkkinsä seuraaviin ja kääriytyvät odottamaan tulevaa.
Lapsen mielestä hänellä on maailman kaunein äiti ja maailman paras isi.
Lapsi odottaa. Ja odottaa, ja odottaa.
Missä vaiheessa lapsesta tulee paha?
Paha lapsi – viattomuuden puolustus on särkyvän perheen tarina, joka kerrotaan pienen pojan, Eetu Lintusen, näkökulmasta.
Anne Tastulan ohjauksessa nähdään ripeätahtinen läpileikkaus nuoren miehen elämän kasvuvaiheista. Masennuksen, alkoholismin ja yksinäisyyden lisäksi tarinaan mahtuu toveruutta, mielikuvitusta ja toivoa.

Kesäteatteri: KAISLIKOSSA SUHISEE
”Ooo, loistavaa, värisyttävää, mikä meno, mikä ääni, mikä hurmio!” ksuhisee
– Siiri Rupikoinen
Mitä Myyrä tekee maan pinnalla? Entäpä Sammakko auton ratin takana?
Kenneth Grahamen klassikko Kaislikossa suhisee on tarina neljästä ystävyksestä: Konnasta, Myyrästä, Mäyrästä ja Rotasta. Konnan harhautuessa itsekkyyden ja rötösten teille ystävien on pelastettava hänet. Ystäyvyys joutuu koetukselle, sen rajat paukkuvat kuin Siiri Rupikoisen auton pakoputki. Ystävyys ei kuitenkaan katkea suurempienkaan ongelmien edessä. Vai katkeaako?
Eteenpäin kehittyvä teknologia löytää metsän eläimet saaden aikaan herkullisia kommelluksia. Ilmassa on outoa kaipuuta uuteen, nopeampaan aikaan mutta samalla se myös pelottaa. Hitaat jäävät harmaantuneina ja hölmistyneinä kääpinä tuijottamaan Siiri Rupikoisen kaahatessa pitkin metsäteitä. Oman lisänsä soppaan heittävät myös vallanhimoiset näädät.
Kaislikossa suhisee -näytelmässä on venyvää ja paukkuvaa ystävyyttä, hersyvää huumoria, kaipuuta, rauhaa ja melskettä, josta koko perhe voi nauttia. Ota mukaan ajolasit tai aurinkolasit, iloinen mieli, koko perhe ja lähde Siiri Rupikoisen sekä kumppanien kanssa kaahaamaan kesäiltaan!
Ohjaus: Outi Lindström
Teksti: Kenneth Grahame
Roolit
Myyrä Niilo Multanen: Aino Hyyryläinen
Vesirotta Valtteri: Jenni Takalo
Mäyrä Oskar Sysikontu: Fanny Tuominen
Sammakko Siiri Rupikoinen: Ina Suokko
Saukkoemo Salmiska ja Näätämarsalkka: Juuso Suihkonen
Tuomari ja Näätä Spade: Jaakko Nikkola
Vanginvartija Virtanen ja Näätä Kessu: Pyry Keto
Proomumies ja Näätä Jermu: Hanna Jakobsson
Tyröyhmä
Äänisuunnittelu: Kristian Kollár ja Outi Lindström
Koreografiat: Hanna Mellberg, Emma Uusi-Kokko, Outi Lindström ja Hanna Jakobsson
Lavastesuunnittelu: Jarkko Tuunainen
Lavasterakennus: Juha Halonen
Puvustus: Tiina Västi
Tarpeisto: Laura-Maria Markus ja Sanna Takaeilola
Graafinen suunnitelu: Mikko Sippola
Ville Lahtinen, kesäteatterituottaja
puh. 044 972 9021
LINJOILLA

linjoilla-revyy / Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi
Uutistipu (Jenny Hannuksela) ja Host (Kalle Lepola). Kuva: Sami Paldanius

Tervetuloa maailmaan, jossa ihmiset ovat kulutushyödykkeitä, tavarat kertakäyttöisiä ja elämykset rahalla ostettavissa – tervetuloa todellisuuteen. Hyvä yleisö, tervetuloa linjoille! Linjoilla-revyyssä seurataan Andyn elämästä kertovan shown kauden päätöslähetystä, jonka aikana nähdään myös uutisia. Linjoilla esittää kysymyksiä, mutta tarjoaa myös vastauksia ajankohtaisiin ilmiöihin.
Onko sosiaalinen media jo kaikkien sukupolvien juttu? Miltä näyttää maailma, jossa sosiaalinen media ei ole enää vain viestintäkanava vaan paljon enemmän? Kannattaako hyvää aina odottaa? Voiko eron jälkeen löytää enää uutta matchia? Miten äänestetään? Mitä mainostoimistoissa oikeasti tehdään? Voiko ihminen olla ylikoulutettu? Mikä on Brofie? Ketä tästä kaikesta voi syyttää?
Hyppää linjoilla-yleisöön kysymään kanssamme näitä kysymyksiä. Tule seuraamme viihtymään nopeakäänteisen, musiikkia, laulua ja tanssia sisältävän kaksituntisen shown ajaksi!
Ohjaus: Emppu Kannasto
Koreografi: Hanna Mellberg
Käsikirjoitus: Emppu Kannasto & työryhmä
Näyttelijät: Kaisa Annala, Jenny Hannuksela, Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Krista Kalamo, Julia Karjalainen, Aino Kyrö, Kalle Lepola, Laura-Maria Markus, Satu Packalén, Sami Paldanius, Heidi Rantanen, Taru Rintamäki, Mikko Sippola, Juuso Suihkonen & Fanny Tuominen
Puvustus: Tiina Västi
Lavastus: Jussi Sormunen
Tarpeisto: Marjukka Mäkinen & Sanna Riikonen
Tekniikka: Juha Halonen
Musiikit: Juha Halonen, Arttu Jaulimo & Kristian Kollár
Laulujen treenaus: Aino Hyyryläinen ja Jenny Malmberg
Tuottajat: Kaisa Annala & Aino Kyrö
Kuvat: Sami Paldanius
Graafinen suunnittelu: Mikko Sippola
Videot ja screen-tuotanto: Juha Halonen, Jenny Hannuksela, Emppu Kannasto, Taru Rintamäki & Mikko Sippola
Esitysajat: Ensi-ilta su 29.3.2015 klo 17
Muut esitykset: ti 31.3. klo 19, ti 7.4. klo 19, la 11.4. klo 19*, su 12.4. klo 12*, to 16.4. klo 19, la 18.4. klo 14 ja 19, ti 21.4. klo 19, pe 24.4. klo 19, su 26.4. klo 17
Lippujen hinnat 9/5 €, huom. festariesitykset 10 €
Kesto n. 2 h 15 min väliajan kanssa
FUNDAMENTALISTI
fundJuha Jokelan Fundamentalisti on väkevä psykologinen draama, joka kysyy ja kyseenalaistaa käsityksiä ystävyydestä, rakkaudesta, uskonnosta, oikeassa olemisesta.
Koska sinä olet oikeassa, on eri tavoin ajattelevan oltava väärässä. Kun saat väärin ajattelevan muuttamaan näkemyksensä samaksi kuin omasi, pelastat hänet kaikesta pahasta. Mutta jos se oletkin sinä, joka on väärässä?
Tule, näe ja koe ja päätä itse kuka on oikeassa. Vai onko?
Kaikki esitykset Vaasan kaupunginteatterin Julia-salissa. Paikat ovat numeroimattomia.
Ohjaus: Ami Kuula
Käsikirjoitus: Juha Jokela
Rooleissa: Mikko Kamila ja Riikka Paakkunainen
Tekniikka: Kristian Kollár
Tarpeisto: Minna Tofferi
Kuvat: Jari Ratilainen
ESITYSAJAT JA LIPPUVARAUKSET:
Liput: 15 € / 10 €
Lippujen varaus onnistuu myös sähköpostilla osoitteesta liput.fundamentalisti@gmail.com.
Lippujen lunastus tuntia ennen esitystä Vaasan kaupunginteatterin Julia-salin aulassa.
Suosittelemme, että katsoja on ohittanut rippikouluiän.
OHUT LANKA
Ohut lanka on näytelmä ajankohtaisesta ja joka viidettä suomalaista henkilökohtaisesti koskettavasta vakavasta aiheesta.

Grafiikka: Hanna Mellberg
Grafiikka: Hanna Mellberg

Näytelmä tempaa katsojansa mukaan tositapahtumiin perustuvalle matkalle, jossa kurkistetaan kulissien taakse, elämän nurjalle puolelle, vieraillaan masennuksen syvissä vesissä ja tutustutaan mielisairaalan arkeen. Se on tarina ahdistuksesta, kärsimyksestä ja tuskasta ja lopulta rakkaudesta ja onnesta; ihan oikeasta elämästä.
Sairaus on rakentanut minuun pesän, pehmustanut sen itselleen mukavaksi. Käyttänyt tarpeinaan minun voimiani, käyttänyt minut täysin tyhjäksi. Se on tullut jäädäkseen, muuttanut minuun pysyvästi. Syvältä sisältäni ottanut paikkansa lupaa kysymättä. Ei minun auta muutakuin hyväksyä se, ottaa osaksi itseäni. Minä ja masennus, tässä me olemme ja yritämme sietää toinen toistamme.
Lähde mukaamme mielenkiintoiselle matkalle ihmismieleen. Mitä masennus on? Voiko siitä selvitä ehjänä?
Ohjaus ja käsikirjoitus: Hanna Jakobsson
Lavalla: Sanna Takaeilola, Aarne Wallius, Jukka Jaatinen, Pihla Jaala, Arto Hietalahti, Tuula Närvä ja Laura-Maria Markus
Tuottaja: Tuula Närvä
Tekniikka: Juha Halonen
Videot: Mika Ranta
Puvustus: Paula Oravainen
Graafikko: Hanna Mellberg
Kesto n. 2 h 20 min
Ensi-ilta: su 1.3. klo 17
Muut esitykset: ma 2.3., ti 3.3., su 8.3., ma 9.3, la 14.3., su 15.3., ma 16.3., ti 17.3., su 22.3.2015

ALTER.

ALTER.
ALTER.

Vaasan ylioppilasteatteri Ramppi presents:
ALTER.
”Let me be that I am and seek not to alter me.” -William Shakespeare.
ALTER is a look into the world of gender. Who decides what’s right for you, if not you yourself? What if Romeo were some other name? Who is Mrs Jones meeting at 6:30 in that café? What if you made a decision of how you want to be every day?
Five actors take on multiple characters to see what it is to be of gender. Who are you?
ALTER. A play.
Directed by Aino Hyyryläinen.
Written and devised by cast.
Cast: Julia Karjalainen, Enni Matikainen, Mika Ranta, Riku Räihä, Tiina Västi
Costume design: Tiina Västi
Set design: Jussi Sormunen
Lights and sounds: Juha Halonen
Performances:
Opening night Feb. 8, 2015.
Feb. 11, 2015, Feb. 15, 2015,  Feb. 16, 2015, Feb. 17, 2015.
Always at 7 pm.
2014

Kuva: Iida Hyyryläinen
Kuva: Iida Hyyryläinen

Pakola – Suomen turvallisin vankilakabaree
Rampin perinteinen pikkujoulukabaree on taas täällä! Tänä vuonna esitys kantaa nimeä Pakola – Suomen turvallisin vankilakabaree. Lavalla nähdään niin uusia kuin vanhojakin ramppilaisia.
Pakola kertoo Suomen turvallisimmasta vankilasta, josta ei ole koskaan karannut yhtään vankia. Vartijat pitävät Pakolassa tarkkaa kuria, kunnes yhtenä päivänä vangit päättävät karata. Täydellisen pakosuunnitelman keksiminen ei ole kuitenkaan ihan helppoa. Miten vauhdikkaan vankilapaon käy, kun yksi vangeista rakastuukin vartijaan?
Suomen turvallisimmassa vankilassa Pakolassa pääset kokemaan vauhtia, vaarallisia tilanteita, romantiikkaa ja mahtavan muikeita musiikkinumeroita!
”Yhteen hiileen jos puhaltaa, vartijat me voitetaan. Meistä viel’ lehdet saa kirjoittaa.”
Liput 9/5 euroa.
Teemme myös pikkujoulukeikkoja. Kysy tarjousta tuottaja Krista Kalamolta (krista.kalamo@netikka.fi).
Työryhmä:
Käsikirjoitus: Ninni Ahonen, Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Elias Hyyryläinen, Arttu Jaulimo, Julia Karjalainen, Laura-Maria Markus, Enni Matikainen, Paula Oravainen ja Mika Ranta
Ohjaus: Iida Hyyryläinen
Lavalla: Jenny Hannuksela, Aino Hyyryläinen, Julia Karjalainen, Aino Kyrö, Tiia Känsäkangas, Satu Packalén, Sara Pitzén, Heidi Rantanen, Sanna Riikonen, Taru Rintamäki, Mira Salo, Mikko Sippola, Milla Storgård, Juuso Suihkonen,  Tuomas Suokko ja Emma Uusi-Kokko
Puvustus ja tarpeisto: Paula Oravainen
Lavastus: työryhmä
Valo- ja äänitekniikka: Mika Ranta
Musiikki: Arttu Jaulimo
Koreografia: Aino Hyyryläinen, Iida Hyyryläinen, Julia Karjalainen, Hanna Mellberg, Satu Packalén, Mira Salo ja Mikko Sippola
Graafinen suunnittelu: Mikko Sippola
Valokuvat: Aino Hyyryläinen ja Iida Hyyryläinen
Tuottaja: Krista Kalamo

LINJE LUSTA

Blanche DuBois (Noora Seppälä). Kuva: Aino Hyyryläinen.
Blanche DuBois (Noora Seppälä). Kuva: Aino Hyyryläinen.

”Jag tycker inte om realism. Jag vill ha magi!”
Rampens höstsäsong fortsätter med den svenskspråkiga uppsättningen av klassikern Linje Lusta (A Streetcar Named Desire) av Tennessee Williams. Många kan komma ihåg pjäsen från dess 50-talets filmversion med Marlon Brando i sin genombrottsroll. Filmen väckte motstridiga känslor på grund av sitt tunga tema och blev censurerad på sin tid.
Linje Lusta flätar samman människoöden på ett grovt och kontroversiellt sätt. Pjäsens huvudperson Blanche, en elegant skönhet från den amerikanska södern, kommer på besök till sin syster Stella och hennes make Stanley i New Orleans. I sin koffert har Blanche med sig hemligheter från sitt förflutna, och när de avslöjas är konfliker oundvikliga. Klassikern av Tennessee Williams flätar poetiskt ihop kollisionen mellan illusioner och den kärva verkligheten, längtan för kärlek, ensamheten, människosinnets skörhet, det sköna och till slut även det grymma.
Föreställningen på Rampens scen har regisserats av Henna Kauppinen. Huvudrollerna spelas av Noora Seppälä, Iida Hyyryläinen och Herman Nyby.
Manuskript: Tennessee Williams
Översättning: Håkan Lindhé
Regi: Henna Kauppinen
Producent: Venla Mäntysalo
I rollerna: Noora Seppälä, Iida Hyyryläinen, Herman Nyby, Aarne Wallius, Mika Ranta, Laura-Maria Markus, Kristian Kollár, Tuula Närvä
Dräkter: Tiina Västi och Mira Öling
Temamusik: Teemu Salo
Ljud- och ljusteknik: Juha Halonen
Scenografi: Juha Halonen
Rekvisita: Hanna Mellberg
Maskör: Eleonora Pitkänen
Bilder och grafik: Aino Hyyryläinen
Längd ca 2,5 h (inkl. paus).
Biljetter 9 e / 5 e (studerande, pensionär, värnpliktig, arbetslös).
Bild: Aino Hyyryläinen
PREMIÄR 18.10 kl 19
26.10 kl 17, 27.10 kl 19, 28.10 kl 19, 02.11 kl 17, 04.11 kl 19. 08.11 kl 19, 09.11 kl 17, 11.11 kl 19, 15.11 kl 19
ENSI-ILTA (Improvisaatioteatteri Intopiukeet)

Grafiikka: Hanna Mellberg
Grafiikka: Hanna Mellberg

ENSI-ILTA (Improvisaatioteatteri Intopiukeet)
Rampilta lähtöisin oleva ammattimainen improvisaatioryhmä Intopiukeet on kiertänyt juhlia ja festareita Vaasan Taiteiden yöstä Provinssirockiin. Tänä syksynä he tuovat jälleen Rampin lavalle odotetun koko illan improvisoidun näytelmän, joka kulkee nimellä Ensi-ilta. Jokainen esitys syntyy hetkessä, yleisön ja näyttelijöiden vuorovaikutuksella, joten mitään ei tulla näkemään uudestaan. Antakaa heille vaikka hassu luonteenpiirre tai kummallinen sana, he improvisoivat loput!
Ensi-ilta su 31.8. klo 17. Muut esitykset:
ma 1.9. klo 19
la 6.9. klo 19
su 7.9. klo 17
ti 9.9. klo 19
su 14.9. klo 17
su 21.9. klo 17
Liput 9/5 €

Kesäteatteri:
HEINÄHATTU, VILTTITOSSU JA LITTOISTEN RIIVIÖ
Miksi Heinähattu lopetti yllättäen puhumisen? Kuka on tuo riiviö, joka heitti poliisimestarin päähän vesi-ilmapallon?

Vuoden 2014 kesäteatterinäytelmän näyttelijät. Kuva: Janne Mäkelä
Vuoden 2014 kesäteatterinäytelmän näyttelijät. Kuva: Janne Mäkelä

Poliisimestarit jahtaavat mystistä riiviötä ja Alibullenin neidit yrittävät saada Heinähatun puhumaan taikinaterapian avulla. Ratkeaako riiviön salaisuus? Saako Heinähattu puhekykynsä takaisin?
Tule juhlimaan Rampin kymmenettä kesää Rantasipi Tropiclandian terassipihalle. Tänä kesänä nähdään Sinikka ja Tiina Nopolan kirjoittama koko perheen musiikkinäytelmä Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö. Esityksen sisältämä huumori saa nauruhermot repeämään niin lapsilla kuin aikuisillakin.
Esityksen ohjaajan Outi Lindströmin mukaan Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö on esitys, jossa koko perhe voi nauraa ja nauttia yhdessä. Esitys käsittelee vakaviakin aiheita lämpimän huumorin keinoin, ja siinä on tarttumapintaa sekä lapsille että aikuisille. Samalla kun esitys käsittelee sisarusten välisiä suhteita, nostaa se esiin kysymyksiä vanhemmuuden paineista.
Ohjaus: Outi Lindström
Käsikirjoitus: Sinikka Nopola, Tiina Nopola
Musiikit: Iiro Rantala
Heinähattu: Emma Uusi-Kokko
Vilttitossu: Iren Ranjkesh
Matti: Tommi Kippola
Hanna: Aino Hyyryläinen
Helga Alibullen: Pauliina Puronaho
Halise Alibullen: Laura-Maria Markus
Rillirousku: Arto Hietalahti
Isonapa: Lauri Karppi
Esityksen ensi-ilta on keskiviikkona 9.7. klo 18.00 Rantasipi Tropiclandian terassipihalla. Muut näytökset:
Pe 11.7. klo 18.00, Su 13.7. klo 14.00, Ti 15.7. klo 18.00, Ke 16.7. klo 18.00, La 19.7. klo 18.00, Ke 23.7. klo 18.00, To 24.7. klo 18.00, La 26.7. klo 14.00, Ti 29.7. klo 18.00. Ke 30.7. klo 18.00, La 2.8. klo 18.00, Su 3.8. klo 14.00, Ti 5.8. klo 18.00, Ke 6.8. klo 18.00, To 7.8. klo 14.00 (taiteiden yö)

RIIPPUU MISTÄ ROIKKUU

rmr-004
Aada (Henna Kauppinen), kuva: Aino Hyyryläinen

Rampin kantaesitysten kevään 2014 päättää monologinäytelmä ”Riippuu mistä roikkuu”.
”Eiks se oo kaikille parempi, että muhun saa aina yhteyden?”
Aadalla on ongelma. Hän on puhelinriippuvainen, tai niin hänen poikaystävänsä väittää. Nuori nainen ei itse ole samaa mieltä, mutta on silti varannut itselleen keskusteluajan puhuakseen ongelmasta, jota ei ole olemassa. Vai onko? Vai onko kyse jostain ihan muusta?
”Jos mä olisin edes hetken tosi onnellinen, mä en nauttis siitä, en yhtään.”
Käsikirjoitus ja ohjaus: Ninni Ahonen
Lavalla: Henna Kauppinen
Valo- ja äänitekniikka: Juha Halonen
Puvustus ja tarpeisto: Paula Oravainen
Grafiikka: Hanna Mellberg
Valokuvat: Aino Hyyryläinen
Tuottaja: Julia Karjalainen
Ensi-ilta La 12.4. klo 19
Ma 14.4. klo 19, Ti 15.4. klo 18, Ma 21.4. klo 19, Ti 22.4. klo 18, Ke 4.5. klo 18, Ma 5.5. klo 19
Kesto: 1 h

PALJON SANOMATTA JÄÄ

Kuva - Aino Hyyryläinen
Rasmus (Kristian Kollár) Miranda (Laura-Maria Markus)

”Moni kantaa naamioita. Suojia, vai vankiloita?”
Paljon sanomatta jää kertoo tarinan Mirandasta ja Rasmuksesta. He ovat tavallinen pariskunta, jonka arjen mullistaa vakava sairaus. Tämä pakottaa heidät pohtimaan omia tunteitaan ja kuolevaisuuttaan. Punnitaanko rakkaus vasta kriisissä eikä arjessa? Millaista on elää harhoissa ja epävarmuudessa? Pidetäänkö arkielämää itsestäänselvyytenä? Mikä on lopulta tärkeää?
”Ensin hävisi ahdistus, tuska, pelko. Ja sitten kaikki muu.”
Käsikirjoitus ja ohjaus: Mika Ranta
Rooleissa: Kristian Kollár, Laura-Maria Markus ja Jussi Muilu
Valo- ja äänitekniikka: Tommi Kippola
Koreografia: Linda Szöke
Grafiikka: Hanna Mellberg
Puvustus ja tarpeisto: Krista Kalamo ja Julia Wihuri
Tuottajat: Ninni Ahonen ja Riku Räihä
Ensi-ilta 21.3.2014 klo 19
24.3.2014 klo 19, 31.3.2014 klo 19, 1.4.2014 klo 18, 2.4.2014 klo 18, 3.4.2014 klo 18, 5.4.2014 klo 19, 7.4.2014 klo 19
Kesto: n. 1h

TAIKAMETSÄ-TANSSITEOS

Kuva: Aino Hyyryläinen
Kuva: Aino Hyyryläinen

Taikametsä on tanssiteatteria metsän asukkaista, se on tarina unohtuneesta lelusta ja siihen liittyvistä kommelluksista. Tarinaa viedään eteenpäin tanssin, musiikin ja liikkeiden kautta ilman varsinaista puhetta. Taikametsä on aikuisille kirjoitettu, mutta sopii hyvin myös lapsille.
Koreografia, ohjaus: Linda Szőke
Esiintyjät: Iida Hyyryläinen, Martta Mäki-Petäjä, Tuula Närvä, Jussi Sormunen, Linda Szőke, Hanna Tiittanen
Laulaja: Aino Hyryläinen
Sävellys ja äänisuunnittelu: Linda Szőke
Valosuunnittelu: Jani Laakso ja Linda Szőke
Valo- ja äänitekniikka: Jani Laakso
Puvustus: Veera Kontula
Valokuvat: Aino Hyyryläinen
Painotuotteet: Hanna Mellberg
Tuottaja: Tuula Närvä
ENSI-ILTA / PREMIÄR 7.3.2014 klo 19.00, 13.3.2014 klo 19.00, 20.3.2014 klo 18.00, 22.3.2014 klo 16.00 ja 18.00, 23.3.2014 klo 16.00 ja 18.00, 30.3.2014 klo 19.00

JUMALA ON KALA

Ronja (Krista Kalamo), Ilmari (Herman Nyby), Aila (Hanna Mellberg) ja Aava (Noora Seppälä) Kuva: Aino Hyyryläinen
Ronja (Krista Kalamo), Ilmari (Herman Nyby), Aila (Hanna Mellberg) ja Aava (Noora Seppälä)
Kuva: Aino Hyyryläinen

Rampin kantaesitysten kevään 2014 avaa
JUMALA ON KALA
”Tai miettikää jos taivas ois oikeesti vettä ja siks se näkyy tollee vedessä…”
Näytelmä neljästä vaasalaisesta nuoresta aikuisesta, jotka etsivät arkiseen elämäänsä uudenlaista sisältöä. Onko elämä ikinä helppoa? Miksi ihminen seuraa johtajaa? Miltä tuntuu, kun elämällä ei ole suuntaa? Onko suunnan löytäminen aina hyvä asia?
Jumala on kala ei ole näytelmä uskonnosta. Se on näytelmä itsensä ja toisten löytämisestä.
”Taivas on aavoittain kirkasta vettä ja Jumala on kala.”
Käsikirjoitus ja ohjaus: Aino Hyyryläinen
Rooleissa: Herman Nyby, Hanna Mellberg, Krista Kalamo ja Noora Seppälä
Valo- ja äänitekniikka: Tommi Kippola ja Kristian Kollár
Lavastus: Juha Halonen
Painotuotteet: Hanna Mellberg
Puvustus ja tarpeisto: Iida Hyyryläinen
Tuottaja: Mika Ranta
Ensi-ilta la 15.2.2014 klo 19
ma 17.2.2014 klo 19, ti 18.2.2014 klo 19, la 1.3.2014 klo 19, su 2.3.2014 klo 19, su 9.3.2014 klo 19, ma 10.3.2014 klo 19, su 16.3.2014 klo 19
Jumala on kala esiintyi myös vuoden 2014 SYTY-festareilla Jyväskylässä 27.4.2014.
VUODEN 2014 JOHTOKUNTA
Puheenjohtaja

Johtokunta 2014
Johtokunta 2014

Arttu Jaulimo
Varapuheenjohtaja, ulkoinen tiedotus
Aino Hyyryläinen
Sihteeri, jäsenasiat
Hanne Beijar
Talousvastaava
Anne Salminen
Keikkavastaava, tuotannot
Henna Kauppinen
Kesäteatterivastaava
Krista Kalamo
Tekniikkavastaava
Kristian Kollár (13.8. asti Tommi Kippola)
Projektivastaava
Laura-Maria Markus (13.8. asti Martta Mäki-Petäjä)
2. projektivastaava, tilavastaava
Noora Seppälä
3. projektivastaava, tilavastaava
Julia Karjalainen
Yrityssuhdevastaava (varajäsen)
Venla Mäntysalo
Sisäinen tiedotus, SYTY-edustaja (varajäsen)
Hanna Mellberg
2013

Tervetuloa laivaan! Kuva: Krista Kalamo
Tervetuloa laivaan! Kuva: Krista Kalamo

Kabaree;
M/S REALITY EXPRESS
Itämeren aalloilla seilaa toinen toistaan hullumpia realitytähtiä…
Vaasan ylioppilasteatteri Rampin perinteinen pikkujoulukabaree seilaa tänä vuonna merellisissä tunnelmissa, kun realityristeilyalus M/S Reality Express rantautuu vinksahtaneine matkustajineen ja miehistöineen Rampin Ego-saliin. Tule kokemaan, kuinka sinkkulaivalla mennään kuninkaallisiin häihin, kultasesta tulee pullukka ja tanssitaan viidakon tähtien kanssa. Entä kenestä tuleekaan X Voice of Wasabåtarna Factorin voittaja? Ensi-ilta ke 20.11. klo 19, esityksiä Rampilla yhteensä 8.
Kabareen miehistö koostuu tutusti vuoden 2013 uusista ramppilaisista, mutta mukana on myös vanhempaa verta. Komentosillalla häärivät ohjaaja Jenna Veera Asikainen ja tuottaja Krista Kalamo. Esitys on lisäksi tilattavissa pikkujouluihin tai muihin tilaisuuksiin!
Ensi-ilta: 20.11.2013
Ohjaus: Jenna Veera Asikainen
Rooleissa: Josefiina Leppinen, Kristian Kollár, Elisa Falck, Elsa Haavanlammi, Pihla Jaala, Julia Karjalainen, Tommi Kippola, Enni Matikainen, Jussi Muilu, Laura Piipponen, Jari Rantanen, Milla Storgård, Hanna Maria Tiittanen, Fanny Tuominen, Herman Nyby, Julia Wihuri
Koreografia: Hanna Maria Tiittanen

Intopiukeet ihmettelee. Kuva: Hanna Mellberg
Intopiukeet ihmettelee. Kuva: Hanna Mellberg

Intopiukeet:
ENSI-ILTA
Jokainen esitys on erilainen.
Jokainen esitys syntyy tässä ja nyt.
Jokainen esitys on uusi ensi-ilta.
Improvisaatioryhmä Intopiukeiden improvisoidut ensi-illat ovat taas täällä! Valmista käsikirjoitusta ei ole. Lopputulos saattaa olla mitä vain: draamaa, komediaa, saippuaoopperaa tai vaikka kaurismäkeä. Myös yleisö saa olla vaikuttamassa näytelmän etenemiseen.
Ensi-ilta: la 19.10.2013
LAVALLA:
Jan-Henrik Holmlund
Anne-Mari Ikola
Sanna Perälä
Elise Raittila
Petteri Siponen
Jussi Sormunen
Anne Tastula
LIVEMUSIIKKI:
Joona Hokkanen
Marko Perälä
VALO- JA ÄÄNITEKNIIKKA:
Kaj Johansson
Jussi Pöntinen
VALOKUVAT JA GRAAFINEN SUUNNITTELU:
Hanna Mellberg

peili
Pauliina ja Liina. Kuva: Aino Hyyryläinen

Halloween-special:
AINA JOKU KATSOO
Böö!
Rampin historian ensimmäinen halloween-special Aina joku katsoo esitetään torstaina 31.10.2013. Luvassa on kolme hyytävää pienoisnäytelmää yhteistyöstä, yksinäisyydestä ja rakkaudesta. Näytelmien yhteiskesto on noin 40 minuuttia, ja niiden välissä ei ole väliaikaa. Esityskertoja on vain kaksi: klo 18:00 ja 19:15!
Varaa ilta vapaaksi kalenterissasi ja saavu viettämään halloweeniä teatteriin!
Esitykset: 31.10.2013 klo 18:00 ja 19:15
Kesto: n. 40 min
Ohjaus: Aino Hyyryläinen, Krista Kalamo
Käsikirjoitus: Aino Hyyryläinen, Krista Kalamo, Mika Ranta
Rooleissa: Iida Hyyryläinen, Arttu Jaulimo, Tommi Kippola, Jussi Muilu, Martta Mäki-Petäjä, Tuula Närvä
Valo- ja äänisuunnittelu: Aarne Wallius
Valo- ja ääniajo: Juha Halonen, Mika Ranta

Elmon joukkue. Kuva: Janne Mäkelä
Elmon joukkue. Kuva: Janne Mäkelä

Kesäteatteri:
ELMO
Elmo tulee, Elmo voittaa!
Juhani Peltosen romaaniin pohjautuvassa näytelmässä kaikkien aikojen ylivertaisin urheilusankari, Suomea ja Kainalniemen Hikeä edustava Elmo voittaa vastuksensa. Elmon tarina alkaa kastajaisista ja päättyy tykinsuulle.
Luvassa on suomalainen urheilujuhla mausteenaan vauhtia, hikeä ja huumoria! Elmoa esitetään Rantasipi Tropiclandian rannassa 12. heinäkuuta – 10. elokuuta.
Nytkähtäköön jokaisen suomalaisen rinnassa oudosti jo pelkkä hänen nimensä kuuleminen: ELMO, ELMO, ELMO!
Elmon ohjaaja Carita Liljendal tulee Vaasaan Englannista. Hän muutti toukokuussa Vaasaan ohjatakseen Elmon. Liljendal on tehnyt elokuva- ja teatteriopinnot ulkomailla ja ohjannut surrealistista elokuvaa, tanssiteatteria, kokeellista teatteria sekä perinteistä tekstilähtöistä näytelmää. Enimmäkseen hän on ohjannut harrastajateattereille niin Suomessa kuin Englannissakin.
Elmon roolin tekee Aarne Wallius. Hän tekee paluun Rampin näyttämölle, kesäteatterissa hän on näytellyt Hotelli Huminassa. Wallius avusti jo lapsena Wasa Teaterissa ja hän on esiintynyt myös Vaasan kaupunginteatterin lavalla.
Kolmetoistahenkiseen näyttelijäporukkaan kuuluvat esimerkiksi selostajat Jussi Muilu (16 vuotta harrastajateatteria, ei ennen Rampissa) ja Matti Koivisto (kesäteatteridebyytti Peppi Pitkätossun Tommina) sekä Ramppi-konkarit Anne Tastula ja Tarja Autio. Uutta Ramppi-polvea edustavat Krista Kalamo sekä 16-vuotias Tuomas Suokko.
Ensi-ilta: 12.7.2013
Käsikirjoitus: Juhani Peltonen
Ohjaus: Carita Liljendal
Rooleissa: Aarne Wallius, Aino Hyyryläinen, Mika Ranta, Laura-Maria Markus, Jussi Muilu, Anne Tastula, Tuula Närvä, Tarja Autio, Hannele Ilona Hautamäki, Matti Koivunen, Matti Koivisto, Krista Kalamo, Tuomas Suokko

salome
Lauri ja Salome. Kuva: Aino Hyyryläinen

SALOME
Rampin kevään 2013 viimeisenä esityksenä nähdään intensiivinen puhenäytelmä Salome. Kantaesityksensä Rampilla saava teos kertoo heikkoudesta, pyytämisestä ja narsismista parisuhteessa.
Näytelmä on käsikirjoittajakaksikko Iida Hyyryläisen ja Ninni Ahosen esikoisohjaus.
Ensi-ilta 4.4.2013
Ohjaus ja käsikirjoitus: Iida Hyyryläinen ja Ninni Ahonen
Lavalla: Eveliina Haimakainen ja Arttu Jaulimo
Tekniikka: Mika Ranta
Puvustus: Paula Oravainen
Tarpeisto: Aino Hyyryläinen
Tuottaja: Henna Kauppinen

luokka
Luokka kapinoi. Kuva: Aino Hyyryläinen

Fyysinen teatteri:
LUOKKA.

Vaasan ylioppilasteatteri Rampin fyysinen teatteriteos Luokka. sai kantaesityksensä 9.3.2013. Näytelmä on täysin sanaton ja repliikitön ja se hyödyntää erilaisia teatterin keinoja, kuten tanssia, liikettä, ääntä ja videota.  

Luokka. on synkkä kertomus viidestä lapsesta, jotka syrjäyttävät pelkoa luokassa viljelevän opettajansa. Aluksi vapaus tuntuu hienolta, mutta pian valta ja pahuus alkavat nostaa päätään lapsissa. Saako kokemansa vääryyden kostaa? Mitä seuraa siitä, että noudattaa vain omia sääntöjään? Onko kukaan meistä täysin viaton?
Ensi-ilta: 9.3.2013
Ohjaus ja käsikirjoitus: Aino Hyyryläinen ja Henna Kauppinen
Lavalla: Krista Kalamo, Hanna Mellberg, Tuuli Nurminen, Mika Ranta, Linda Szõke, Julia Wihuri
Luokka. esitettiin myös vuoden 2013 SYTY-festareilla Rovaniemellä.

Vuoriston kaunotar 2013
Mag ja Maureen.

VUORISTON KAUNOTAR
Lämmöllä kirjoitettu näytelmä on mustalla huumorilla höystetty kuvaus ahdingosta, läheisriippuvuudesta ja toivosta.
Irlannin syrjäisen kylän maalaismökissä elävät Mag ja hänestä huolehtimaan ajautunut Maureen. Synkän arjen rikkoo kyläjuhlat, joissa Magiin kyllästynyt Maureen kohtaa rakkauden. Itsekkään Magin jätetyksi tulemisen pelko aiheuttaa odottamattomia ongelmia Maureenin onnen tiellä, ajaen hänet epätoivon partaalle kiristäen sairaalloiset välit äärimmilleen.
Vuoriston kaunotar oli Ilkka Aron jäähyväisohjaus Rampilla. Näytelmä oli mukana myös Seinäjoen Harrastajateatterikesässä 23.-25.8.2013.
Ensi-ilta: 1.2.2013
Käsikirjoitus: Margin McDonagh
Ohjaus: Ilkka Aro
Lavalla: Ami Kuula, Christina Riihiaho, Juha Halonen, Arttu Jaulimo
<!––nextpage––>
2012

laakari
Valelääkäri ja hoitsut.

Kabaree:
ILOA, KOMISARIO PONTUS!
Joulun tvåspråkigaste kabareeiloittelu!
Iloa, komisario Pontus! on musiikkia, tanssia, romantiikkaa ja hupaisia tilaneita sisältävä kaksikielinen näytelmä. Sen päähenkilö on komisario Pontus, joka saa epäpätevyydestään huolimatta työpaikan poliisina. Samaa työpaikkaa hakenut suomenruotsalainen Balthazar von Wallin kiroaa suutuksissaan Pontuksen puhumaan ainoastaan ruotsia. Komisario haluaa saada oman äidinkielensä takaisin, mutta se ei olekaan niin yksinkertaista.
Ensi-ilta: 23.11.2012
Ohjaus: Aino Hyyryläinen
Rooleissa: Arttu Jaulimo, Henna Kauppinen, Tommi Kippola, Annaleena Puska, Iida Hyyryläinen, Jenna Veera Asikainen, Julia Wihuri, Juuso Rauma, Krista Kalamo, Laura-Maria Markus, Kalle Lepola, Linda Szőke, Marjukka Mäkinen, Mika Ranta, Nina Suokas, Sami Paldanius, Tuuli Nurminen
Koreografia: Hanna Mellberg, Linda Szöke ja Annaleena Puska

merirosvot
Kapteeni Koukku ja merirosvot. Kuva: Jani Lehtisalo

Kesäteatteri:
PETER PAN
Peter Pan on ihastuttava ja koskettava tarina pojasta, joka ei koskaan halua kasvaa aikuiseksi. Jäädäkö seikkailemaan turvalliseen satumaailmaan vai sukeltaako todellisuuteen, jossa saattaa joutua kokemaan pettymyksiä, mutta joka voi olla kaikkia satujakin ihmeellisempi? Näytelmässä seikkaillaan merirosvojen, kadonneiden poikien ja intiaanien kanssa, pidetään hauskaa; nauretaan ja lauletaan. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita syntyy kun Koukku kumppaneineen suunnittelee metkuja Peterin pään menoksi ja Leena yrittää tehdä parhaansa yhdeksän pojan äitinä. Pippurinen ja tulisieluinen Helinä-keiju ei ole lainkaan innoissaan Leenan saapumisesta Mikä-mikä-maahan, vaan tahtoo pitää Peterin itsellään. Näytelmä sopii kaikenikäisille ja on kestoltaan n. 2h sisältäen väliajan. Ota mukaan aurinkolasit, avoin mieli sekä koko perhe ja lähde kanssamme liitelemään kesäiltaan.
Ensi-ilta: 11.7.2012
Ohjaus: Kaisa Ritola
Käsikirjoitus: Holmberg – Linkola – Virtanen
Päärooleissa: Arttu Jaulimo, Mikko S. Kamila, Henna Kauppinen

VIIVI & WAGNER

Viivi ja Wagner.
Viivi ja Wagner.

Viivi ja Wagner -kamarinäytelmässä pääsemme kurkistamaan nuoren parin sunnuntaipäivän tapahtumiin. Wagnerin odotukset loikoilusta eivät ihan toteudu, koska ovella ramppaa monenlaista häirikköä satunnaisemmista ohikulkijoista aina Viivin lähisukulaisiin saakka. Silti koti on paras paikka, ainakin niin kauan kuin Viivi on myös kotona. Ja tv toimii. Ja jääkaapissa on olutta.
Kun Juba Tuomolalta pyydettiin hänen piirtämistään sarjakuvahahmoista kokoillan näytelmää, hän päätti tuoda kertomukseen estradille sellaisia hahmoja, joita on sarjakuvassa käsitelty vain ohimennen. Tutustumme siis tarkemmin Viivin ristiriitaisiin ja räiskähteleviin perheenjäseniin. Luvassa on kuvaus naisen ja sian suhteesta, joka merkillisellä tavalla muistuttaa ihan tavallista naisen ja miehen suhdetta. Siis käytännössä draamaa ja tragediaa ja koomisia tilanteita.
Ensi-ilta: 30.3.2012
Käsikirjoitus: Juba Tuomola
Ohjaus: Ami Kuula
Tuottaja: Aino Hyyryläinen
Rooleissa: Tiina Perälä (Viivi), Jussi Sormunen (Wagner), Tarja Autio, Juha Halonen, Jukka Jaatinen, Monica Metsäranta, Venla Mäntysalo, Milla Rajakallio, Hannele Sui-Tuomaala, Jarkko Tuunainen
Valo- ja äänisuunnittelu: Tommi Kippola
Valo- ja ääniajo: Krista Kierikka
Koreografia: Susanna Koski
Puvustus: Minna Tofferi

Possu ja Kisu.
Possu ja Kisu.

DISCO PIGS
Possu ja Kisu ovat seittemäntoista – siis oikeesti aikuisia. Ne tietää miten eletään kunnolla! Paha vaan, ettei tää pellekaupunki tajuu sitä. Mut onneks niillä on Vaikku City, joka on vähän niinku Vaasa, mut paljon parempi. Ja Possu ja Kisu saa päättää miten se kaupunki pyörii, koska ne on kuningas ja kuningatar. Possu ja Kisu on kauniita ja rumii, ne on raakoja ja hellii. Ne on koko elämä!
Disco Pigs (1996) on irlantilaisen näytelmäkirjailija Enda Walshin läpimurtoteos kahdesta nuoresta, Possusta ja Kisusta, joiden intensiivinen ystävyyssuhde alkaa muuttua aikuisuuden kynnyksellä. Näytelmän on suomentanut Aleksi Milonoff. Akseli Ensemble esitti näytelmän vuonna 2007.
Vaasan ylioppilasteatteri Rampin tulkinnassa tapahtumat on siirretty Milonoffin suomennoksen Helsingistä Vaasaan.
Vaasa, tai pikemminkin Vaikku City, on näytelmän henkilöiden Possun ja Kisun mielikuvituksessaan luoma kotipaikka. Ennen siellä oli mukavaa, mutta nyt aikuisuuden kynnyksellä Vaikku City alkaa käydä tylsäksi, välillä jopa uhkaavaksi. Unelmissaan Possu ja Kisu ovat kuningas ja kuningatar, jotka saavat määrätä miten maailma pyörii muista välittämättä. He puhuvat toisilleen kieltä, jota muiden ei ole tarkoituskaan ymmärtää. Disco Pigsissä kauneus ja rumuus, raakuus ja hellyys, aikuisuus ja lapsuus kohtaavat Vaikku Cityn alkaessa käydä pieneksi kahdelle sialle.
Ensi-ilta: 2.3.2012
Lavalla: Arttu Jaulimo ja Martta Mäki-Petäjä
Ohjaus: Aino Hyyryläinen
Tuottaminen: Aleksi Kumpula
Mimiikka: Petteri Siponen
Valo- ja äänisuunnittelu: Tommi Kippola
Kuiskaus: Noora Seppälä

2011
MIKÄ VIISU? PIKKUJOULUKABAREE

Herpes, eiku Närpes - Tomater växa
Herpes, eiku Närpes – Tomater växa

Mikä Viisu? – pikkujoulukabaree tuo lavalle paikalliset viisukilpailijat, joiden esityksistä ei puutu showelementtejä. Musiikkina kuullaan radiosta tuttuja nykyhittejä ja vähän vanhempia euroviisuista tuttuja kappaleita. Lavalla nähdään 13 Rampin uutta kykyä ja taustajoukoissa on vanhoja tuttuja muun muassa kevään suositusta revyystä. Kabareeta voi myös vielä kysellä firmojen ja yhdistysten pikkujouluihin, muutamia aikoja vielä vapaana.
Mikä Viisu? on Rampin näytösten lisäksi lavalla joka perjantai Yökerho SKYn tiloissa klo 19.00 18.11.-9.12. (2.12. näytöksessä enää tilaa).
Ensi-ilta 9.11.2011
Ohjaus: Emppu Kannasto
Käsikirjoitus: Emppu Kannasto + työryhmä
Koreografi: Susanna Koski
Laulujen ohjaus: Saara Shikeben
Puvustus: Tiina Perälä
Tarpeisto: Mari Juntunen, Anna Katajamäki ja Tuija Tauriainen
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Painotuotteet: Sami Paldanius
Tuottaja: Marleena Rinne
Lavalla: Iida Anttila, Milla Rajakallio, Arttu Jaulimo, Noora Rintamäki, Otto Rönkä, Sami Paldanius, Mariana Salin, Hanna Mellberg, Iida Hyyryläinen, Anna-Kaisa Niemi, Kaisa Annala, Aleksi Kumpula ja Martta Mäki-Petäjä
HI!&GOODBYE

Hi!&Goodbye. Kuva: Janne Mällinen
Hi!&Goodbye. Kuva: Janne Mällinen

Rampin historian ensimmäinen tanssiteatteriteos liukuu ensi-iltaan. Hi!&Goodbye on joukko juonellisesti eteneviä tarinoita bussipysäkillä ja pysäkiltä pois päin, yhdessä tekemisen monimutkaisuudesta ja sen palkitsevasta riemusta. Käsi heilahtaa tervehdykseen tai vilkuttaa näkemiin!
Ensi-ilta: 19.11.2011
Käsikirjoitus ja ohjaus: Emma-Leena Heikkinen ja Kaisa Paatero
Näyttelijät: Emma-Leena Heikkinen, Aino Hyyryläinen, Juho Kosola, Marjo Ollikainen, Kaisa Paatero, Jussi
Sormunen, Jenni Tuiliniemi
Koreografia: Emma-Leena Heikkinen, Kaisa Paatero, Jussi Sormunen, Leena Heinonen
Lavastus ja puvustus: Eveliina Haimakainen, Anna Husa
Tekniikka: Tommi Kippola
Musiikin mixaus ja sävellys: Mikko Vainionpää
Tuottaja: Tarja Autio

Nayttokuva_2011-10-06_kohteessa_9.08.14
matilda ja miro.

HORROR VACUI.
horror vacui on psykologinen draama nuoresta naisesta, joka ei pelkää mitään niin paljon, kuin heikkoutensa myöntämistä. joskus on kuitenkin pakko uskaltaa kaatua, jotta voisi taas nousta – vaikka joutuisikin samalla myöntämään itselleen ja koko maailmalle, että on heikko.
”that which is to give light must endure burning.” – Viktor E. Frankl
ensi-ilta: pe 14.10.2011
ohjaaja: petteri siponen
käsikirjoitus: hanna sjöberg
lavalla: mia sui, mikko manninen, karoliina huhtaniemi
video- / ääni (in order of appearance):
jukka jaatinen, reijo, marjo ollikainen, roope siponen, tiina perälä, aino hyyryläinen, marleena rinne.

kpnm
Vallu (takana), Toukka ja Saana.

KUKA PELKÄÄ NUORTA MIESTÄ?
Näytelmän kantava voima on ajatus siitä, että elämän jokainen hetki on tärkeä. Niinkutsutut tärkeät käännekohdat eivät ole ainoita, jotka määrittävät persoonaamme ja käyttäytymistämme, vaan jokainen sekunti on osa jatkumoa, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.
Näytelmässä käsitellään myös perheen ja ystävyyden merkitystä muutoksessa: Täytyykö perhettä pitää velvollisuutena, vai voiko siitä halutessaan irtautua? Mitkä tapahtumat voivat saada ystävyyden hajoamaan? Onko elämä parempaa sellaisena, kuin se on aiemminkin ollut, vai voiko muutoksen ottaa vastaan uhraamatta ennestään hyviä asioita? Täytyykö yhden muutoksen tarkoittaa, että kaikki muuttuu kerralla?
Kuka pelkää nuorta miestä? on Aino Hyyryläisen ensimmäinen ohjaus Rampilla. Päähenkilöiden, Toukan ja Vallun elämässä kuohuu, mutta mistä kaikki sai alkunsa? Kenties syy on ekaluokalla kerrotussa vitsissä; yökylävierailussa; isosiskon laittamassa välipalassa. Näytelmä kertoo nuorten miesten yrityksestä räpiköidä elämän myllerryksessä ja järjestää tärkeät hetket siistiksi syy-seurausketjuksi. Mikä saa ystävän vihaiseksi ja kestääkö ystävyys kaikesta huolimatta mitä vain?
Ensi-ilta: 16.9.2011
Ohjaus ja käsikirjoitus: Aino Hyyryläinen
Tuottaja: Noora Seppälä
Rooleissa: Aleksi Kumpula, Anne-Mari Pipatti, Marleena Rinne, Riku Räihä ja Teemu Tapio
Valot ja äänet: Tommi Kippola ja Hanna Laukkanen

Kesäteatteri:
PEPPI PITKÄTOSSU

– maailman vahvin tyttö!
Voiko tyttö olla voimamiestä vahvempi? Voiko jalat tyynyllä nukkua? Miksi pitäisi olla niin kuin kaikki muut?
Peppi Pitkätossu on seilannut seitsemää merta, syö kokonaisen kermakakun jos niikseen tulee ja päihittää poliisin painissa koska vaan. Peppi asuu Huvikummussa apinansa Herra Tossavaisen ja hevosensa Pikku-Ukon kanssa. Joskus iltaisin on yksinäistä, kun isä on merillä ja äiti taivaassa, mutta onneksi on naapurin Tommi ja Annika, jotka ovat aina valmiina seikkailuihin. Huvikumpuun pyrkii myös monenmoista aikuista, jotka ovat turhan kiintyneitä kultarahoihin ja kiertotauluun, mutta moiset voi heittää vaikka katolle pohtimaan tekosiaan.
Peppi Pitkätossu on kuriton näytelmä, joka kyseenalaistaa aikuisten maailman säännöt. Tule katsomaan, mutta varo – esitys saattaa aiheuttaa vallattomuutta!
”Lapsen tahto on viranomaisen taskussa.”peppi
-Juppe Kyttälä, poliisi
”Pentuihin ei saa nykyään mitään kuria!”
-Jymy-Juntunen, rosvo
Ensi-ilta: 14.7.2011
Ohjaus: Anni Mikkelsson
Dramatisointi: Staffan Götestam (suom. Liisa Ryömä)
Musiikki: Georg Riedel
Sovitus: Panu Sivonen
Koreografit: Susanna Koski ja Hanna Laurila
Rooleissa: Monica Metsäranta (Peppi Pitkätossu), Vilhelmina Storm (Annika), Matti Koivisto (Tommi), Aada Näsman (Herra Tossavainen), Tarja Autio, Aleksi Kumpula, Wilma Leppänen, Johanna Makkonen, Hanna Mellberg/Susanna Koski, Anna-Kaisa Niemi, Kirsi-Maria Pietilä, Jussi Sormunen/Jukka Jaatinen
Bändi: Balaji Gopalan (kitara), Ivan Golovko (basso)
Puvustus: Tiina Perälä / Tuunastiina
Lavastussuunnittelu: Ami Kuula
Tarpeisto: Noora Seppälä ja Aino Hyyryläinen
Maskeeraus ja kampaukset: Sanna Perälä
Äänitekniikka: Kaj Johansson ja Tommi Kippola
Kuvitus: Eero Lampinen
Valokuvat: Valonkaappaajat
Painotuotteet: Matti Koivisto

VEM BRYR SIG
”Varför måst jag vara kär i dig? Du vet ju int ens vad jag heter. Du vet ju int ens att jag finns!”
”Nu är jag också en kvinna. Nu är jag också en kvinna. Det var de sista ord han väste i mitt öra innan han stack ut genom dörren.”
”Härregudhärregudhärregud hon talar faktiskt med mig. Skolans mest populära tjej chattar med MIG! Jag dör. Typ.”

Vem bryr sig handlar om Amanda, Ellen och Ika, tre tjejer som går i nionde klass på högstadiet. Deras liv kretsar kring livets små och stora frågor och de försöker alla hitta sin plats i livet.
Amanda är populär, söt och omtänksam. Ellen är blyg, eftertänksam och sårad. Ika är osäker, impulsiv och rädd. Tillsammans försöker tjejerna ta sig igenom en dag i taget, även om det är så knepigt för tre flickor att alltid hålla sams.
Och så finns ju Anton. Anton som är aderton och har körkort.
Dessutom dyker Kriso upp. Och gör en av tjejernas liv till ett helvete.
Vem bryr sig är ett ungdomsdrama som försöker ta fasta på en del av de saker som dagligen snurrar i en tonårstjejs huvud. Förhoppningsvis väcker pjäsen tankar och känslor, kanske även minnen. För trots att samhället förändras i en fruktansvärt snabb takt i dag, så förändras inte våra tankar och funderingar. Det är samma frågor som ställs i dag som ställdes för tio, tjugo och trettio år sedan. Den enda skillnaden är att man syns och hörs på ett annat sätt i dag. Både på gott och ont.
Vem bryr sig är en del av manusets skribent och pjäsens regissör Johanna Heinonens kandidat- och pro gradu-avhandling vid Pedagogiska fakulteten. Publiken kommer att tilldelas en enkät efter föreställningen. Enkäten är valfri att svara på. Svaren kommer att användas som en del av undersökningen som behandlar unga flickors välmående i dag.
Regi: Johanna Heinonen
Producent: Marjo Ollikainen
Koreografi: Emma-Leena Heikkinen
I rollerna: Hanna Sjöberg, Sannah Nedergård, Rebecka Jern, Riku Räihä, Jukka Jaatinen
Musiktema: Janne Hyöty
Scenografi, rekvisita: Jussi Sormunen
Ljus/ljud: Tommi Kippola
Tryckmaterial: Jonas ”Nunu” Axberg

Revyy:
PAINII MEDIAN KANSSA

Miten uutistoimitus löytää katsojia? Mitä ovat bonusmummot? Ja mitä Suomi tanssii nyt? Millaista säätä luvataan ensi viikoksi ja miltä näyttää Euroopan talous? Tähän kaikkeen saat vastaukset Rampin kaikkien aikojen ensimmäisestä kevätrevyystä Painii Median Kanssa, joka jatkaa 20-vuotisjuhlavuoden vahvaa ohjelmistoa. Luvassa on koko illan esitys täynnä musiikkia, huumoria, laulua ja tanssia. Varaa paikkasi Rampin revyyseen ja kurkista kanssamme medioiden maailmaan!
Revyyn ohjaa Emppu Kannasto, lavalla nähdään sekä uusia että vanhoja ramppilaisia ja luvassa on takuuvarmasti jokaiselle jotakin. Painii Median Kanssa – Revyy ottaa kantaa ajankohtaisiin ilmiöihin valtakunnallisesti ja paikallisesti. Mukana on tuttuja hahmoja julkisuudesta sekä uusia, yllättäviä kasvoja. Tutut kappaleet, aiheet sekä ihmiset saavat ihan uuden säväyksen nähtyäsi tämän Revyyn. Varaa paikkasi ajoissa!
Supersunnuntai nyt starttaa… Astu studioon!
Ensi-ilta: 30.3.2011
Esityksen kesto: 2 h
Ohjaaja: Elisa Kannasto
Käsikirjoitus: Työryhmä
Tuottaja: Marleena Rinne ja Aino Hyyryläinen
Lavalla: Joni Lindholm, Topi Keskiväli, Eveliina Haimakainen, Leena Heinonen, Marleena Rinne, Anna Husa, Suvi Immonen, Emma-Leena Heikkinen, Pauliina Puronaho, Noora Seppälä
Puvustus: Tiina Perälä
Painotuotteet: Matti Koivisto
Koreografi: Leena Heinonen
Tarpeisto: Saara Shikeben ja Venla Mäntysalo
Lavastus: Työryhmä
Valot ja äänet: Tommi Kippola ja Vili Heikkilä

Intopiukeet:
ENSI-ILTA

Rampin kevään räjäyttää mainetta ja kunniaa niittäneen Intopiukeet-ryhmän hulvaton koko illan improvisaationäytelmä Ensi-ilta. Luvassa on 13 ennennäkemätöntä koko illan improvisoitua näytelmää: viisi näyttelijää, muusikko ja valomestari eikä käsikirjoitusta. Tuloksena on draamaa, komediaa, tragediaa, huvittavaa, sykähdyttävää, koskettavaa tai jotain muuta. Esitykset kulkevat nimellä Ensi-ilta, kunnes ne toisin joka
esityksessä nimetään.
Esitykset: Rampilla 13 kpl 1.-31.3., Turun ylioppilasteatterifestivaaleilla Rampin edustajana 2 kpl 9.4.2011
Näyttämöllä: Jan-Henrik Holmlund, Hanna-Maria Parviainen, Sanna Perälä, Anne-Mari Pipatti, Elise Raittila, Petteri Siponen ja Jussi Sormunen
Valot: Kaj Johansson ja Jussi Pöntinen
Musiikki: Marko Perälä ja Joona Hokkanen
Valokuvat: Valonkaappaajat / Esa Luoto
Tuottaja: Karoliina Huhtaniemi

Vierailunäytös:
ASMODEUS JA 13 SIELUA

Juha Hurme ohjaa Lahden Kansanopiston teatterikoulutuksen 2.vuosikurssin oppilaille Runar Schildtin novellista dramatisoimansa näytelmän Asmodeus ja 13 sielua.
Runar Schildt (1888-1925) on suomalaisen/suomenruotsalaisen kirjallisuuden unhoon painunut mestarismies. Pitkähköt novellit ja erikoislaatuiset, kirpeät draamat olivat hänen ominta alaansa. Vuonna 1925 Schildt pani kuulan kalloonsa, koska ei saanut järeää romaania aikaiseksi.
Asmodeus ja kolmetoista sielua, alaotsikoltaan Kuvakirja aikuisille, on nuoren Schildtin häijy ja hauska satiiri demoni Asmodeuksen matkasta 1910-luvun Helsinkiin ostamaan sieluja paholaiselle. Toisen demonin kanssa lyödyn vedon tähden Asmodeuksella on vain kolme vuorokautta aikaa kerätä vyölleen täysi paholaisen tusina eli kolmetoista pääkaupunkiseudun sielua, joten kauppa käy vinhaan tahtiin ja markkinatalouden likaisiakaan keinoja kaihtamatta.
Esitys: 7.3.2011

KOUKUSSA
Koukussa on nopeatempoinen farssi taksikuskin piinasta kahden perheen puristuksissa. Lontoolainen taksikuski on sattunut menemään naimisiin kahden naisen kanssa. Hän on myös onnistunut salaamaan kaksinnaimisensa vaimoiltaan. Mutta nyt paljastuminen on lähellä.
Molemmista avioliitoista miehellä on teini-ikäinen lapsi, tyttö ja poika. Lapset ovat sattumalta tavanneet netin chattipalstalla, ja suunnittelevat tapaamista kasvotusten. Taksikuskia omien lasten mahdollinen seurustelu kauhistuttaa, samoin kuin molempien vaimojen mahdollinen kohtaaminen. Mies ei kuitenkaan aio luovuttaa, vaan taistelee epätoivoisesti pitääkseen molemmat perheensä erillään. Mukaan joutuu tahtomattaan myös vätysmäinen alivuokralainen ja tämän dementoitunut isä.
Esitykset: 21.1.-25.2.2011
Ohjaus: Ami Kuula
Käsikirjoitus: Ray Cooney
Suomennos: Pentti Kotkaniemi
Rooleissa: Arttu Ala-Jokimäki, Hanne Beijar, Kyösti Kelhä, Teemu Kettula, Anni Nyman, Hanna Sjöberg, Juha Tuominen
Pukusuunnittelu: Eveliina Haimakainen
Ompelija: Minna Tofferi
Valosuunnittelu: Tommi Kippola
Tuottaja: Tarja Kettunen

2010
Kabaree:
FEEL THE 90’S
Ohjaus: Petteri Siponen
Käsikirjoitus: Tommi Ellonen
Koreografia: Emma-Leena Heikkinen ja Venla Mäntysalo
Rooleissa: Vili Heikkilä, Aleksandra Helin, Aino Hyyryläinen, Sannah Nedergård, Marleena Rinne, Noora Seppälä, Saara Shikeben, Hanna Sjöberg, Teemu Tapio, Juha Tuominen ja Anniina Vertanen
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Tuottajat: Karoliina Huhtaniemi ja Kirsi Pietilä
Ensi-ilta: 19.11.2010

KINKKUA, KASVIKSIA JA KOLESTEROLIA
Ohjaus: Suvi Immonen
Käsikirjoitus: Suvi Immonen
Rooleissa: Anna Husa, Suvi Immonen, Hanna Laukkanen, Mikko Manninen ja Pauliina Puronaho
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Tuottajat: Lotta Alhonnoro ja Roope Siponen
Ensi-ilta: 19.11.2010

TYTTÖ TULI!
Ohjaus: Jukka Jaatinen
Käsikirjoitus: Otso Kautto
Rooleissa: Monika Kyrölä ja Jussi Sormunen
Valot ja äänet: Jussi Pöntinen
Tuottaja: Mia Sui

Kesäteatteri:
TEUVO – LEEVI AND THE LEAVINGS -MUSIKAALI
Ohjaus: Hanna Ryti
Rooleissa: Johanna Haapamäki, Juha Halonen, Maija Koivisto, Pia Leinonen, Joni Lindholm, Lulu Marins, Hanna Mikkola, Anni Nyman, Anniina Vertanen, Sanna Yli-Peltola
Musiikin sovitus ja tuotanto: Jyri Tolppanen
Bändi:
Koreografia: Kaisa Paatero
Lavastus: Jarkko Tuunainen
Tuottaja: Tarja Autio
Ensi-ilta: 14.7.2010

Intopiukeet:
ENSI-ILTA
Rooleissa: Jan-Henrik Holmlund, Anne-Mari Pipatti, Petteri Siponen,Jussi Sormunen, Anne Tastula ja Sanna Yli-Peltola
Musiikki: Joona Hokkanen ja Marko Perälä
Valot ja äänet: Tommi Kippola
Tuottajat: Karoliina Huhtaniemi ja Elisa Kannasto
Ensi-ilta: 23.4.2010

7 JULIAA
Ohjaus: Ami Kuula

TAIKALAATIKKO.ORG
Ohjaus: Tommi Ellonen
Käsikirjoitus: Tommi Ellonen
Roolissa: Petteri Siponen
Avustajat: Anne-Mari Pipatti ja Juha Tuominen
Tuottaja: Venla Mäntysalo
Puvustus: Jarkko Tuunainen
Painotuotteet: Anne Karhu

2009
Jukka Jaatinen: VAALIRAHA-KABAREE
Ohjaaja: Eveliina Haimakainen
Koreografi: Emma-Leena Heikkinen
Rooleissa: Minni Gråhn, Leena Heinonen, Heidi Honkamaa, Anna Husa, Suvi Immonen, Topi Keskiväli, Johanna Koskela, Ville Koskell, Joni Lindholm, Juulia Parjanne, Anniina Vertanen
Lavastus ja puvustus: Jarkko Tuunainen
Keikkamyynti: Johanna Haapamäki ja Matti Koivisto
Jukka Jaatinen: PURE SUOMI!
Ohjaus: Jukka Jaatinen
Rooleissa: Tarja Autio, Kyösti Kelhä, Hanna-Maria Parviainen, Jussi Sormunen, Mia Sui ja Juha Tuominen
Tuottaja: Marjo Ollikainen
Mika Myllyaho: KAAOS
Ohjaus: Elisa Kannasto
Rooleissa: Eveliina Haimakainen, Tiina Perälä ja Anne Tastula
Puvustus: Tiina Perälä
Lavastus: Anna Mäki
Tuottajat: Emma-Leena Heikkinen ja Karoliina Huhtaniemi
Kesäteatteri: VAASAN SEUDUN PUHELINLUETTELO
Ohjaus: Joose Mikkonen
Rooleissa: Emma-Leena Heikkinen, Kaj Johansson, Jukka Jaatinen, Pia Leinonen, Anna Mäki, Sari Vesanto, Sam Wikman
Tuottaja: Marjo Ollikainen
Mika Myllyaho: PANIIKKI
Ohjaus: Tommi Ellonen
Rooleissa: Aki Hahto, Jan-Henrik Holmlund ja Petteri Siponen

2008
Kabaree: VIETTELYKSIÄ, VALHEITA JA HIUSLAKKAA
Ohjaus: Elisa Kannasto
Marsha Norman: HYVÄÄ YÖTÄ ÄITI
Ohjaus: Jan Holm
NAISTEN JUOMAA
Kirjoittajat: Anna-Leena Härkönen, Rosa Liksom, Tiina Lymi ja Kati Outinen et al.
Ohjaus: Marja Myllylä
Rooleissa: Ami Kuula, Pia Leinonen, Anne-Mari Pipatti, Riikka Suomalainen, Anne Tastula
Valittu Seinäjoen harrastajateatterikesään ja Työväen näyttämöpäiville!
Kesäteatteri: KILJUSTEN HERRASVÄKI
Ohjaus: Eija-Irmeli Lahti
Käsikirjoitus: Jalmari Finne

2007
Kabaree: KIPUSISKOT
Ohjaus: Jukka Jaatinen
Samuel Beckett: KRAPPIN VIIMEINEN ÄÄNINAUHA
Krapp: Ilkka Aro
Ohjaus ja suomennos: Aki Lagström
Lavastus: Veli Ekroos
Valosuunnittelu: Marko Perälä
Tuottaja: Jarkko Tuunainen
Juha Jokela: MOBILE HORROR
Ohjaus: Sanna Yli-Peltola ja Ilkka Aro
Ensi-ilta: 26.10.2007
Rooleissa: Pia Leinonen, Mika Saari, Jan-Henrik Holmlund ja Kaj Johansson
RUNORAMPPI GOES ULTRABRA
Työryhmä: Tarja Autio, Jukka Jaatinen, Reeta Kankaanpää, Anne-Mari Pipatti, Sanna Takaeilola, Anne Tastula
Kesäteatteri: HOTELLI HUMINA
Ohjaus: Sanna Yli-Peltola
Käsikirjoitus: Tatu Pekkarinen
Juice Leskinen: VALTO
Ohjaus: Sanna Yli-Peltola

2006
Steve Martin: PICASSO VILLIN KANIN KAPAKASSA
Ohjaus: Jan-Henrik Holmlund
Rooleissa: Anne Tastula, Tommi Ellonen, Jukka Jaatinen, Jarkko Tuunainen, Venla Mäntysalo, Jan-Henrik Holmlund, Anne Karhu, Mikael Ehrs, Harri Haapala, Kyösti Kelhä, Marja Alanko
Kabaree: OLIPA KERRAN VAASA
Ohjaus: Elisa Kannasto
Käsikirjoitus: Jukka Jaatinen

2005
Will Ferguson: ONNI TM
Ohjaus: Sonja Eiramo
Outi Nyytäjä: PYYKKI
Ohjaus: Ilkka Aro
Henrik Hemminki: SEITSEMÄS TAIVAS, IKUISUUS
Ohjaus: Ami Kuula
Ensi-ilta: 11.3.2005

2004
Arto Räsänen: 5 KVINNOR I KAPELLET
Ohjaaja: Sanna Yli-Peltola
Marko Hautala: RASKAIN METALLI
Ohjaus: Saila Louke
Rooleissa: Anne Tastula, Sami Paavola, Jussi Sormunen, Jenni Oksanen, Petra Pikkarainen
Musiikin sävellys: Asko Kivineva
Aleksandr Gelman: PENKKI
Ohjaus: Allu Tuppurainen
Ensi-ilta: 19.3.2004
Andrew Lloyd Webber: UNIKUVIA
Ohjaus: Sari Lehtinen
Ensi-ilta: 20.2.2004

2003
Kabaree: JORMA THE GAALA
SITÄ IHTIÄNSÄ –sketsi
Ilkka Kylävaara: NAISTEN SAUNA
Ohjaus: Ilkka Aro
Monologi: STRIPTEASE
Ohjaus: Taava Hakala
Käsikirjoitus: Bodo Kichhoff
Roolissa: Antti Haavisto
Ensi-ilta: toukokuu 2003
YÖN ARKISTOT
Ohjaaja: Riitta Luoma
Rooleissa: Anne Tastula, Jenni Oksanen, Sirkka Antiala
Palkittu Seinäjoen harrastajateatterikesässä!

2002
Tuomo Tarvas: PAKKASESSA
Ohjaus: Johanna Lundström
Dario Fo: MÅLARNA KÄNNER INGEN LÄNGTAN
Ohjaus: Titte Aspholm
Ensi-ilta/premiär 15.3.2002
Taava Hakala: IHMINEN
Ohjaus: Taava Hakala
Ensi-ilta 10.5. 2002

2001
Aleksis Kivi: KIHLAUS
Ohjaus: Ilkka Aro
Ensi-ilta: marraskuu 2001
Selma Lagerlöf: HERRASKARTANO
Ohjaus: Juha-Seppo Kuosmanen
Ensi-ilta: syyskuu 2001
Tuomo Tarvas: JOSSAIN MENEE KAI RAJA
Ohjaus: Johanna Lundström
Ensi-ilta: 31.3.2001

2000
Monologi: KAUNIITA UNIA
Ohjaus: Timo Tapio
Käsikirjoitus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 1.12.2000
Kabaree: HEINÄLADOSSA SUHISEE
Ohjaus: Johanna Lundström
Käsikirjoitus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 22.11.2000
Susanna Ahonen: ONNEN PÄIVÄT
Esitykset: toukokuussa 2000
Tuomo Tarvas: VÄLJÄHTÄNYTTÄ ILMAA
Ohjaus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 18.3.2000
Peter Barlach: PÖLAR
Ohjaus: Ari Sundberg
Ensi-ilta: 18.2.2000

1999
Allu Tuppurainen: PISTÄT VAAN SEN KETJUN POIKKI
Ohjaus: Allu Tuppurainen
Ensi-ilta: 3.12.1999
Tuomo Tarvas: VIRMAN PIKKUJOULU
Ohjaus: Tuomo Tarvas
Ensi-ilta: 23.11.1999
Dario Fo: ÄIDIN RUOHO ON PARASTA
Ohjaus: Jan-Christian Söderholm
Ensi-ilta: 19.2.1999

1998
Tuomo Tarvaus: MISS EURO ’99
Ohjaus: työryhmä
Ensi-ilta: 24.11.1998
Claude Carre: OKET
Ohjaus: Viktor Lopez
Ensi-ilta: 26.10.1998
Jyrki Tuulari: SINBAD
Ohjaus: Olli Etelämäki
yhteistyössä Vaasan Pajakeskuksen ja Vaasan ulkomaalaiskeskuksen kanssa
Tracy Letts: KILLER JOE
Ohjaus: Taava Hakala
Ensi-ilta: 14.3.1998

1997
Kabaree: HEILIN KOMEETTA
Ohjaus: Susanna Ahonen
Käsikirjoitus: Susanna Ahonen
Ensi-ilta: 25.11.1997
Lewis Carrol: LIISA IHMEMAASSA -satunäytelmä
Ohjaus ja sovitus: Hanne Beijar
Ensi-ilta: 12.4.1997, Ritz
Brendan Behan: RICHARDIN KORKKIJALKA
Kääntäjä: Pentti Saarikoski
Ohjaus: Olli Etelämäki
Ensi-ilta: 27.3.1997, Club 25
Yhteistyössä Vaasan Pajakeskuksen, Welmu ry:n ja Vaasan folk-yhdistyksen kanssa
Charlie Christensen: ARNE ANKA – EN AFTON PÅ ZEKES
Ohjaus ja sovitus: Mika Fagerudd
Ensi-ilta: 1.3.1997

1996
Susanna Ahonen: LUURANKO JÄÄKAAPISSA
Ohjaus: Susanna Ahonen
Ensi-ilta: 27.11.1996
Gösta Knutson: PEKKA TÖPÖHÄNTÄ – PELLE SVANSLÖS
Ohjaus: Virpi Haatainen
Ensi-ilta: 8.6.1996
Jyrki Tuulari: DEADLINE
Ohjaus: Olli Etelämäki
Ensi-ilta: 2.3.1996
Mirjam Öberg: GUSTAVA JOHANSDOTTER
Ohjaus: Vibeke Voigt
Ensi-ilta: 3.2.1996

1995
Dario Fo: KAIKKI VOROT EIVÄT TULE VARKAISIIN
Ohjaus: Kaj Sundén
Jyrki Tuulari: NUORUUDEN OVET OVAT SELÄSSÄ KIINNI
Ohjaus: Olli Etelämäki
Kuunnelma
Hannu Jokinen: ASEMA
Ohjaus: Jouni Kytösaari
lyhytelokuva
Performanssi: TYÖNÄYTÖS

1994
Anu-Maaria Tuominen ja Kari Jokisaari: VERERNIMIJÄ
Ohjaus: Ilkka Aro

1993
Simon Black: NUKU MUT!
Ohjaus: Virpi Haatainen
Jack London: VAIN LIHAA
Ohjaus: Ilkka Aro

1992
Jack London: VAIN LIHAA
Ohjaus: Ilkka Aro
KOHTUUTTOMASTI MYRKKYÄ
Ohjaus: Ilkka Aro

1991
Anton Tsehov: KOSINTA
Ohjaus: Ilkka Aro