Häpeät

Häpeät tutkii kiusallisuutta, noloutta ja häpeää. Lavalla nähdään sekä viime syksynä Rampilla aloittaneita uusia lahjakkuuksia että vanhemman vuosikerran ramppilaisia neljässä itsenäisessä pienoisnäytelmässä.

Tulikoe

Tulikoe on tarina vaikutusvallasta, kiusaamisesta, eriarvoisuudesta ja ihmisten välisestä hierarkiasta. Lyhytnäytelmässä on läsnä arkipäivän pelot, ylpeys, riittämättömyys, välinpitämättömyys, hermostuneisuus ja monta muuta vaikeaa tunnetta. Vai onko kaikki sittenkin vain mielikuvituksen tuotetta? Katsoja saattaa löytää tuttuja elementtejä omasta elämästään. Nolosta ja ahdistavasta teemasta huolimatta Tulikokeen näkökulma on kepeä ja leikkisä. Tulikoe -pienoisnäytelmän on käsikirjoittanut Aino Hyyryläinen ja dramatisoinut sekä ohjannut Sanna Halonen. Lavalla loistavat Minja Taponen, Tuomas Koskinen, Elina Lehtoranta ja Matti Tuomaala.

Rakastaa, ei rakasta

rakastaa ei rakasta on itkuvirsi
rakastaa ei rakasta on britney
rakastaa ei rakasta on kyrie
rakastaa ei rakasta on kuolema
rakastaa ei rakasta on ikävöi, ihminen!

Ohjaus ja koreografia: Miika Alatupa
Lavalla: Emilia Lehtiö, Elina Lehtoranta, Veera Mäkelä ja Maija Rantala

Itseinho

Itseinho on runomuotoinen teos, joka tutkii kolmiodraaman aiheuttamaa häpeää, läheisriippuvutta ja kyvyttömyyttä päästää irti. Ohjaus ja teksti: Jukka Jaatinen. Rooleissa Evita Pakkala, Tuomas Koskinen ja Matti Tuomaala.

Teetä ja sympatiaa?

Teetä ja sympatiaa? käsittelee ihmisen haavoittuvaisuutta, tunnelukkoja ja pohtii mitä toiselta saa kysyä ja mitä ei. Kiusaantuneisuus, ahdistus, energia ja ilo yhdistyvät lyhytnäytelmässä. Mitä tapahtuu, kun jotain puheenaihetta pitää vältellä? Herkkä katsaus nuorten elämään on muistutus siitä, miten tärkeä puheenaihe mielenterveys on. Teetä ja sympatiaa? -näytelmän on käsikirjoittanut Iida Hyyryläinen. Näyttämöllä loistavat Nina Kuhmonen, Tiia Känsäkangas, Veera Mäkelä, Katja Tihleman ja Maija Rantala. Ohjaaja on Anni Taipalus.

Tuotanto: Marjo Ollikainen & Heidi Rantanen
Tekniikka: Pyry Keto, Tuomas Koskinen & Emmi Haapaniemi
Grafiikka: Mikko Sippola
Puvustus: Kiia Lintervo
Lavastus & tarpeisto: Anu Jylhä, Emmi Haapaniemi, Elina Holmström & Heidi Rantanen
Maskeeraus: Anu Jylhä & Emmi Haapaniemi
Improvisaatiovalmennus: Jussi Sormunen
Musiikkivalmennus: Laura-Maria Markus

ESITYSAJAT

Su 24.2 klo 16 – Loppuunvarattu

Ma 25.2 klo 19

La 2.3 klo 15

Su 3.3 klo 15 & 18

Ma 4.3 klo 19

Ti 12.3 klo 19 – Loppuunvarattu

Su 17.3 klo 14 – Lisänäytös

Ma 18.3 klo 19 – Loppuunvarattu

 

Esityksen kesto noin 1h.

Liput: 9/5 €