Kevään ohjelmisto Rampilla

Rampin kevään 2016 ensimmäinen näytelmä on koko perheelle suunnattu Hans Christian Andersenin satuklassikko Lumikuningatar.

Lapset Kerttu ja Kai ovat parhaita ystävyksiä, kunnes eräänä iltana kaikki muuttuu. Kain katsoessa ikkunasta ulos hänen silmäänsä ja sydämeensä päätyy lumotun taikapeilin sirpaleita, jotka muuttavat hänen luonteensa ilkeäksi. Lumikuningatar, josta lapset ovat kuulleet ennen vain isoäidin kertomuksissa, löytää kylmyyden kauneutta ihailevan pojan ja houkuttelee tämän mukaansa pohjoiseen. Vaikka poika katoaa jälkiä jättämättä, Kerttu lähtee etsimään ystäväänsä. Urhean tytön pelastusretki muuttuu nopeasti jännittäväksi ja lumoavaksi seikkailuksi.

Dramatisointi ja ohjaus: Ninni Ahonen ja Mika Ranta
Näytelmä kestää noin tunnin, eikä siinä ole väliaikaa.
Näytelmä tulee ensi-iltaan 23.2.2016.
Lipunmyynti on avattu!

________________________________________________________________

Elias Koskimiehen alkuperäisteos Päivät kuin unta saa kantaesityksensä teatterin lavalla Aino Hyyryläisen dramatisoimana ja ohjaamana.

Näytelmä on tragikoominen tarina kolmesta aivan tavallisesta drag queenista: Miss Tampaxista, Marion Monroesta ja Moonis Melonista. Kun poliitikko Markku Wenning laukoo homofobisia lausuntojaan, sylttää Tampaxin päässä lopullisesti. Kolmikko sieppaa Markun raskaana olevan vaimon ja linnoittautuu valtaamalleen kesämökille miettimään jatkoa. Miss Tampaxilla on kuitenkin enemmän pelissä kuin muilla, ja lopulta tapaus paisuu suuremmaksi kuin yksikään heistä olisi osannut odottaa.

Päivät kuin unta naurattaa ja itkettää. Se tutkii naamioita, joiden taakse ihmiset piiloutuvat ja kysyy: Kenellä on oikeus olla olemassa? Kenellä on oikeus suuttua?

Näytelmä tulee ensi-iltaan 11.3.2016. Lipunmyynti on avattu!

————————————————————————————–

Rakkauslaulu Suomelle on ylioppilasteatterin keinoin Suomen ja suomalaisuutta tarkasteleva näytelmä, joka peilaa suomalaisuutta rakkauden, häpeän, surun ja vihan kautta. Rakkauslaulu Suomelle ottaa kantaa paremman Suomen puolesta. Lavalla nähdään 13 vaasalaista ylioppilasteatterilaista. Näytelmän on kirjoittanut ja ohjannut Jukka Jaatinen. Näytelmä tulee ensi-iltaan 10.4.2016. Liput tulevat myyntiin maaliskuussa!