Program för allas smak i höst

Sommarteatern avslutade sin säsong, men det betyder inte ett slut på föreställningarna på Rampen. Hösten på vår teater erbjuder en mångsidig dukning av verk från improvisationsteater till seriös drama, till och med på båda inhemska språken. Kom också ihåg Rampens tvådelade inträdesprov som är öppna för alla och ordnas på måndag 15.9. och på torsdag 18.9. kl 18!

September: Ensi-ilta (Improvisationsteatern Intopiukeet)
Den halvprofessionella improvisationsgruppen Intopiukeet som grundats på Rampen har hunnit uppträda i flera olika fester och evenemang från Vasa konstens natt till Provinssirock. Denna höst producerar de igen en helkvälls improviserad pjäs som går med namnet Ensi-ilta på Rampens scen. Varje föreställning skapas i stunden genom växelverkan mellan publiken och skådespelarna, och därför kommer ingenting att ses två gånger. Ge dem till exempel ett lustigt karaktärsdrag eller ett konstigt ord – de improviserar resten!

Premiär sön 31.8. kl 17. Andra föreställningar:
mån 1.9. kl 19
lör 6.9. kl 19
sön 7.9. kl 17
tis 9.9. kl 19
sön 14.9. kl 17
sön 21.9. kl 17
Biljetter 9/5 €

Oktober: Linje Lusta (A Streetcar Named Desire)
Klassikern skriven av Tennessee Williams sätts upp på Rampens scen med respekt för tidens anda, när Linje Lusta (A Streetcar Named Desire) med sina färggranna karaktärer får sin premiär i oktober. Henna Kauppinen står för regin av föreställningen som spelas på svenska, och Teemu Salo har tonsatt musiken speciellt för denna produktion. ”Dom sa att jag skulle ta en spårvagn som hette lusta, och sen byta till en som hette Kyrkogården, sen åka sex kvarter och gå av vid – Elyseiska Fälten.”

Premiär lör 18.10. kl 19. Andra föreställningar:
tis 21.10. kl 19
mån 27.10. kl 19
tis 28.10. kl 19
sön 2.11. kl 17
tis 4.11. kl 19
lör 8.11. kl 19
sön 9.11. kl 17
tis 11.11. kl 19
lör 15.11. kl 19
Biljetter 9/5 €

November: Pakola – Suomen turvallisin vankilakabaree
(Pakola – Finlands säkraste fängelsekabaré)
Detta år klär den traditionella lillajulskabarén sig i en randig fängelsedräkt och får galler framför sig, men efter det här underhållningsinslaget kan ingen bli allvarlig! I stället blir det fart och många komiska situationer, när Rampens nya medlemmar får sin första chans att visa sina talanger genom att underhålla lillajulsfirare. Iida Hyyryläinen regisserar en rolig föreställning med musik och sketcher, och eftersom hela arbetsgruppen står för manuskriptet, blir resultatet garanterat ett unikt verk där alla de medverkandenas samspel syns och hörs.

Föreställningarna i november-december, kan även beställas till fester. Säsongens tidtabell preciseras senare.