Sylvi

Minna Canthin klassikkonäytelmä Sylvi saa ensi-iltansa Wasa Teaterilla 2.11.2019 Vaasan ylioppilasteatteri Rampin vierailuesityksenä!

“Sinä et ymmärrä minun tuskiani, sillä sinä et koskaan ole rakastanut.”

Tähän aikaan tuotu intiimi kertomus puhuttelee edelleen ajankohtaisilla teemoillaan oikeudesta rakastaa ja olla rakastettu. Rampin vahvat, nuoret näyttelijät tuovat lavalle kiihkeän tulkinnan, joka herättää tunteita liikutuksesta, ahdistukseen, hämmennykseen ja toiveikkuuteen. Alkuperäistekstille uskollinen teos peilaa nykyaikaa sen pelkistetyllä, mutta näyttävällä visuaalisuudella ja äänimaailmalla sekä sukupuolirooleilla.

Kenellä on oikeus rakastaa? Saako jokainen määritellä itse seksuaalisuutensa? Canthin 1800-luvun teos pohtii näitä perimmäisiä teemoja, jotka ovat nyt ehkä ajankohtaisempia kuin koskaan. Sylvi on kiihkeä ja ristiriitainen kuvaus nuoren naisen identiteetin etsinnästä ja kamppailusta järjen ja tunteen ristiaallokossa. Myös mustasukkaisuutta, omistamista ja kontrollia ihmisten välisissä suhteissa tuodaan esille synkilläkin tavoilla.

Wasa Teaterin lavalla vierailemassa nähdään Vaasan ylioppilasteatteri Rampin nuoria konkareita Mikko Sippolan ohjauksessa. Näytelmä sopii erityisesti näiden teemojen kamppaileville nuorille ja herättää varmasti ajatuksia jokaisessa katsojassa ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Esitykset:
La 2.11. klo 19
Ma 4.11. klo 19
Ma 11.11. klo 19
Su 17.11. klo 15
Ke 20.11. klo 19
To 21.11. klo 19
Su 24.11. klo 15
La 7.12. klo 19
Su 8.12. klo 15
La 14.12. klo 19

Esityksen kesto noin 1,5 h, sisältäen väliajan.

Liput: 20 € / 13 € (sis.palvelumaksun)
Netticket.fi
Hanki lippusi täältä!

Esitykset Wasa Teaterin Vasallen-näyttämöllä!
Kirkkopuistikko 16, 65100 Vaasa

Sylvi

Käsikirjoitus – Minna Canth, sovittanut Mikko Roiha
Ohjaus – Mikko Sippola

Rooleissa – Pia Kivelä (Sylvi), Arttu Jaulimo, Noora Seppälä, Laura-Maria Markus, Tiina Västi, Erja Honkamaa sekä Pyry Keto

Koreografi – Hanna Mellberg
Tuottajat – Lotta Saarteinen, Teemu Lönnmark, Heidi Rantanen
Puvustus – Sanna Halonen, Enni Matikainen
Valo- ja äänisuunnittelu – Tuomas Koskinen
Grafiikat ja videot – Mikko Sippola
Maskeeraus – Julietta Henttinen
Lavastus – Matti Tuomaala
Tarpeisto – työryhmä