Urpremiärernas vår förbi, vi tackar alla åskådare!

Nu har Rampens vår av fina urpremiärer slutförts. Vårens föreställningar drog sammanlagt över 400 åskådare!

Sommarteaterns repetitioner är i full fart, och pjäsen Heinähattu, Vilttitossu ja Littoisten riiviö får sin premiär i terassgården av Hotell Rantasipi Tropiclandia den 9 juli 2014.

Hösten inleds i september med den jättepopulära föreställningen Ensi-ilta av improvisationsgruppen Intopiukeet. Gruppen producerar sammalagt åtta helt olika, improviserade pjäser som inte har något manus – varje föreställning är en ny premiär.

I september får vi se teater även på svenska efter ett par års paus, när Linje Lusta (A Streetcar Named Desire) av Tennessee Williams erövrar scenen. ”Dom sa att jag skulle ta en spårvagn som hette lusta, och sen byta till en som hette Kyrkogården, sen åka sex kvarter och gå av vid – Elyseiska Fälten.”

I oktober är det dags för urpremiären av Elämän kyydissä  skriven och regisserad av Hanna Tiittanen, som är en av Rampens medlemmar.  ”Elämä saattaa joskus näyttää varjoisat puolensa, eikä kaikkea aina tarjoilla hopeavadilla.” Pjäsen är en verklighetsbaserad berättelse om en flicka och hennes psykiska problem. ”Mikä elämässä loppujen lopuksi on tärkeintä?

Höstsäsongen avslutas traditionellt med lillajulsproduktionen av Rampens nya medlemmar. Den här gången blir det en häftig Fängelsekabaré!