RAMPPI

Uutiset

Elävä kulttuuriperintö Pohjanmaalla -seminaari 25.11.2015, HUOM, ilmottautuminen 18.11.

Hei!

Tällainen tieto oli tullut meidän sähköpostiin. Jos haluat mennä paikalle, ilmoitathan siitä johtokunnalle – saat myös kutsun ja päivän ohjelman meiltä.

-Aino.
*****************************************************

ELÄVÄ KULTTUURIPERINTÖ POHJANMAALLA

Seminaarin ohjelma >>

Ke 25.11. KLO 10-16, Seinäjoki
Frami B, auditorio 1 (Kampusranta 9)

Mitä elävää perintöä on Pohjanmaalla? Mitä ja miten perinteitä voidaan parhaiten vaalia ja välittää eteenpäin? Minkälaisia kohteita Suomen tai Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon voisi hakea?

Suomi allekirjoitti Unescon aineettoman kulttuuriperinnön suojelemista koskevan yleissopimuksen vuonna 2013. Aineeton kulttuuriperintö on elävää perintöä, joka on läsnä ihmisten arjessa. Se voi olla esimerkiksi suullista perinnettä, esittävää taidetta, sosiaalisen elämän käytäntöjä, rituaaleja ja juhlamenoja tai luontoa ja maailmankaikkeutta koskevia tietoja, taitoja ja käytäntöjä.

Museovirasto vastaa sopimuksen toimeenpanosta Suomessa. Erilaisilla yhteisöillä ja sidosryhmillä on keskeinen rooli sopimuksen toteuttamisessa Suomessa. Sopimukseen kuuluu myös aineettoman kulttuuriperinnön kansallisen luettelon laatiminen. Talvella 2015 avattava avoin wikipohjainen luettelo tarjoaa yhteisöille mahdollisuuden esitellä omaa aineetonta kulttuuriperintöään.

Seinäjoella järjestettävässä seminaarissa kerrotaan tarkemmin Unescon sopimuksesta sekä elävän perinnön vaalimisen prosessista. Lisäksi kuullaan useita paikallisia toimijoita elävän perinteen eri alueilta niin järjestöjen, koulutuksen, tutkimuksen kuin tallentamisenkin osalta. Seminaaripäivän aikana pidetään myös työpajoja, joissa keskustelua jatketaan.

Seminaari on maksuton ja avoin kaikille ja sen toivotaan tavoittavan laajasti kulttuurikentän toimijoita, järjestöjä, tutkijoita, museokenttää, taiteilijoita sekä esimerkiksi matkailun osaajia.
Seminaarin järjestävät yhteistyössä Museovirasto, Etelä-Pohjanmaan liitto, Pohjanmaan liitto, Keski-Pohjanmaan liitto sekä Taiteen edistämiskeskus.

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset 18.11.2015 mennessä:

Lisätietoja www.aineetonkulttuuriperinto.fi
Leena Marsio, Museovirasto, Aineettoman kulttuuriperinnön koordinaattori, leena.marsio@museovirasto.fi +358 29533 6017

Saman kategorian muut uutiset